Schaijk

Wie lacht om een uitzendkracht?

Schaijkenaar Henry van Zuijlen brengt verhalenbundel uit

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Schaijkenaar Henry van Zuijlen (60) bracht eind december een verhalenbundel uit: ‘Wie lacht om een uitzendkracht? - Hilarische verhalen over lopendeband- en ander productiewerk’. “Het boek bevat een aantal hilarische avonturen die ik in de jaren zeventig als uitzendkracht heb meegemaakt in Oss, Den Bosch en omstreken”, vertelt Henry, wiens verhalen naar eigen zeggen zijn geschreven met de nodige zelfspot.

“Tijdelijke medewerker of voer voor de vaste fabriekslolbroeken? Voor de meeste studentjes die in de jaren zeventig hun studiegeld wilden aanvullen, geen moeilijke keus”, stelt Henry. “Een uitzendkracht moest niet terugschrikken voor - op zijn zachtst gezegd - merkwaardige taken en nog vreemdere werkomstandigheden. Het compleet genegeerd worden door de vaste krachten was niet zo’n zeldzaamheid als het zou moeten zijn. En als je al werd opgemerkt, was het vaak om als lijdend onderwerp van de bedrijfsgrapjes te dienen.” Henry van Zuijlen heeft het in Brabant ondergaan en kan er gelukkig de gein van inzien. In Wie lacht om een uitzendkracht? laat hij zien dat humor ook in de fabriekshal voor het oprapen lag.

Gefröbel op papier
De in Schaijk geboren Henry van Zuijlen heeft een roerig werkverleden. Na een weinig inspirerend jaartje mavo, gevolgd door twee rampzalige LTS-seizoenen, begon hij aan een omscholing voor zijn ware passie: vormgeving in de reclame. “Maar mijn vader vond dat gefröbel op papier geen investering waard, dus ging ik op zoek naar een andere financiële injectie. En die vond ik als uitzendkracht achter de lopende band.”

Omroep Brabant
Henry presenteert de bundel Wie lacht om een uitzendkracht woensdag 16 januari bij Omroep Brabant in het programma Brabants Bont op tv en radio. Het boek is vanaf komend weekend te koop bij de Readshop in Schaijk of te bestellen via www.bol.com  of www.Boekscout.nl


Titel: Wie lacht om een uitzendkracht? - Hilarische verhalen over lopendeband- en ander productiewerk
Auteur: Henry van Zuijlen
Aantal pagina's: 202
Uitvoering/Formaat: Paperback A5
ISBN: 978-94-0225-009-1/9789402250091
Prijs: 20,49

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties