Schaijk

INGEZONDEN:

'Schaijk hoort bij Oss, maar ga niet naar Den Haag'

Door Actiegroep 'Schaijk hoort bij Oss'

Beste mensen,

Het zit er bijna op voor de actiegroep "Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden”. De finale besluitvorming komt in zicht. Als actiegroep hebben we de leden van de commissie binnenlandse zaken overladen met informatie met onze zienswijze over het herindelingsproces. We hebben met diverse leden gesproken om alles ook nog eens mondeling toe te lichten. Een van onze laatste acties is het inspreken tijdens de commissievergadering van 16 december.

We hadden graag gezien dat we daar met heel veel mensen naar toe hadden kunnen gaan. In een eerder stadium hebben wij u daar ook toe opgeroepen. Maar nu het coronavirus zo heftig om zich heen blijft grijpen, raden wij het nu ten zeerste af naar Den Haag te reizen. Dat is heel jammer, maar het is niet anders.

De burgemeesters van Landerd en Uden en met hen de raadsleden van de coalitie, hebben steeds geroepen dat het een gelopen race was. Met alle berichten die nu in de media verschijnen lijkt het er een beetje op dat de paniek is uitgebroken. Eerst verwijten de fractievoorzitters de burgemeester van Oss waar ze het lef vandaan haalde om zich aan te melden als inspreker, maar de loco-burgermeester van Landerd en de burgermeester van Uden zeggen een paar weken later dat zij daar wel alle recht toe heeft. Kunt u het nog volgen?

Hoe dan ook, wij gaan in de hoorzitting ons uiterste best doen om de commissieleden ervan te overtuigen dat Schaijk, en Reek in iets mindere mate, echt bij Oss horen en niet bij Uden. Wij zijn dan ook heel benieuwd wat de hoorzitting ons brengt. Wij houden u daarvan op de hoogte zodra we meer weten.

Actiegroep "Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden”

|Doorsturen

anton coolen

2020-12-13 10:05:46

Heer Pijnappels,

Dit is ook een democratisch recht. Zo hoort het ook.

Of het nu Oss of Uden wordt maakt niet uit aangaande dit recht.

Blijf gezond.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties