Schaijk

‘Kijken of Zien?’

Sarah van Rossem exposeert bij Atelier Anders Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Bij Atelier Anders aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk opent op 21 juni om 19.30 uur de expositie ‘Kijken of zien?’, een bijzondere solo-expositie van Sarah van Rossem. Zij beschrijft haar werk als fotografiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek.

Sarah's werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt of verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. Zo maakt ze vele reizen in Zuid-Amerika en Azië, waar ze het liefst dwaalt rond door de ongerepte grote vlaktes, ruige gebieden en de hoge bergen. Flora, fauna en de mens ten opzichte van zijn omgeving spelen een grote rol in haar thematiek. Door haar gelaagde technieken neemt Van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht en laat hen een bijzondere reis beleven.

Kijken of Zien? is een expositie, waarbij Sarah van Rossem de kijker uitnodigt om de wereld te zien door haar ogen. Hoe zij haar waarneming beeldend interpreteert en vormgeeft om dit over te brengen op de kijker. Want kijken doen we allemaal, maar zien we ook?

Tijdens de opening op 21 juni reikt Sarah van Rossem haar werk ‘Fly 2’ uit aan de winnaar, verloot onder de Atelier Anders-volgers. Van Rossem vertelt hierbij over haar werk. Ook wordt er een film getoond worden, waarin is te zien hoe Van Rossem werkt in de doka andere drukwerkplaatsen.

Workshops
Sarah van Rossem verzorgt tijdens haar expositie twee inspirerende werkshops. Op 13 juli laat ze deelnemers de diversiteit van de monotype techniek ervaren en op 20 juli kun je kennismaken met de oude fotografische techniek cyanotypie. Meer informatie en aanmelden kan via www.atelier-anders.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties