Schaijk

Royale van Cirque Moustache te zien bij Hartje Groen Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Dit jaar reist Cirque Moustache weer door Nederland. Op 17 augustus strijkt het circus neer bij charmecamping Hartje Groen in Schaijk. In de voorstelling Royale bereiden de circusartiesten en het publiek zich voor op hoogstaand bezoek. Poets je schoenen, trek je netste kleren aan en oefen alvast een buiging. De kinderkaravaan gaat 17 augustus open om 18.30 uur en de show begint om 19 uur.

Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent. Ook gaan er klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Op sommige locaties worden ook workshops gegeven, zodat kinderen in twee uur tijd worden klaargestoomd om als circusartiest een echt optreden voor de ouders te geven.

De artiesten
Ook dit jaar zijn er weer bijzondere artiesten te zien uit binnen- en buitenland. Zo kun je nachtegaal Seqoia zien in de trapeze, Sabine is specialist luchtacrobatiek en showt haar kunsten in de tissues, Cathi en Becky zijn beiden afgestudeerd aan de circusschool in Londen en laten een handstandenact zien. Ook beroepskluns Daniel en multitalent Berl zijn weer van de partij en uiteraard circusdirecteur en spreekstalmeester Jasper Riedeman, die dit jaar een spannende kruisboogact doet.

Uit de hand gelopen hobby
Cirque Moustache is opgericht door Jasper Riedeman: “Je kunt gerust zeggen dat het circus bij mij een uit de hand gelopen hobby is. Als 13-jarige jongen kwam ik in aanraking met jeugdcircus en leerde daar bijna alle circustechnieken. Na het krijgen van lessen ging ik assisteren, doceren en uiteindelijk zelf een circusschool runnen. Zelf optreden doe ik nog maar zelden en ik heb mij volledig gestort op circuseducatie. Toen er een gebruikte circustent voorbij kwam, heb ik mijn spaarrekening geplunderd en ben ik naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus gestart met een echt circus: Cirque Moustache."

Kaartjes voor de voorstelling in Schaijk kosten 11 euro per stuk. Dit is inclusief de spelletjes van de kinderkaravaan. Kaarten zijn te koop via www.cirquemoustache.nl of eventueel aan de dagkassa.  

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties