Schaijk

Rotondo's heeft mooiste inspiratieboom van werelddorp Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Schaijk schitterde de laatste weken van het jaar door de vele inspiratiebomen die diverse buurtverenigingen in het dorp optuigden. Vaak ging het verder dan alleen een versierde boom, maar zijn het hele buurtprojecten geworden. Dat was eind 2019 een aangename verrassing voor de jury. Tijdens een rondgang door de deelnemende buurten hebben zij een winnaar gekozen.

De jury van Schaijk Een Werelddorp beoordeelde de deelnemers onder meer op creativiteit, originaliteit, verlichting, versiering en kerstsfeer. "We werden een paar keer verrast als we uit de auto stapten door een gezellig muziekje bij de inspiratieboom", vertelt Friso Schoppema. "In sommige gevallen zat er zelfs beweging in. Verder viel ons op dat de versiering steeds vaker wordt doorgetrokken bij huizen, waardoor er nog meer eenheid ontstaat. Complimenten aan alle enthousiaste buurtverenigingen voor de sfeer die zij hebben weten te bewerkstelligen."

Ondanks de vele 'kunstwerken', kan er maar één winnaar zijn. Het was puzzelen voor de jury, maar uiteindelijk zijn ze tot een einduitslag gekomen. Het verschil tussen de top drie was minimaal. De eerste plek gaat naar buurtvereniging De Rotondo's, tweede is geworden buurtvereniging De Grun'n Hoek en op de derde plek staat buurtvereniging In d'n Hof. Alle drie hebben ze SEW-cadeaubonnen gewonnen, ter waarde van respectievelijk 250, 100 en 50 euro. Die gewonnen prijzen worden later persoonlijk overhandigd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties