Schaijk

Rondleiding op Brabantse wijngaard vanuit VVV Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Echt goede wijn komt niet alleen uit verre landen als Zuid-Afrika, maar ook uit Noord-Brabant. In 2007 is in natuurgebied De Maashorst een biologische wijngaard aangelegd met vierduizend ranken. VVV Schaijk houdt zondag 29 september een rondleiding en een wijnproeverij op deze wijngaard. Alle dorps- en buurtgenoten zijn uitgenodigd.

"Lang niet iedereen weet dat er in onze gemeente een biologische wijngaard is, dus dit is een manier om onze inwoners daarmee kennis te laten maken", zegt VVV-medewerkster Lies Versluis uit Schaijk. Tijdens de rondleiding over De Kreitsberg krijgen geïnteresseerden uitleg hoe wijn wordt gemaakt en wat de beste druivenrassen zijn voor de Brabantse grond. "Daarna kunnen we heerlijk verschillende wijnen proeven in het proeflokaal waar het gezellig toeven is. Je kunt de wijnen ook kopen en thuis nogmaals nagenieten van de middag."
September is bij uitstek een goede maand om de wijngaard te bezoeken omdat de druiven dan goed rijp zijn en klaar voor de pluk, weet Versluis. "Dat is de reden dat we de rondleiding nú organiseren." Hoewel oktober bekendstaat als wijnmaand, zijn de druiven dan al geplukt, dus dan is er niets meer te zien op de wijngaard.

Deelnemers wordt verzocht om zondag 29 september om 14.30 uur te verzamelen bij dorpshuis De Phoenix in Schaijk. De wijngaard is zeven kilometer verderop gelegen, dus bij goed weer verplaatst de groep zich gezamenlijk per fiets naar Zeeland.
Belangstellenden kunnen zich persoonlijk opgeven bij de balie van De Phoenix of bellen of appen met Lies Versluis (06-46603097). Groepen, zoals een kaartclubje of verjaardagsgroep, kunnen zich ook opgeven. Het minimaal aantal deelnemers is vijftien, een maximum is er niet. De kosten zijn 15 euro per persoon, contant af te rekenen bij aanvang in De Phoenix, inclusief een kopje koffie of thee in De Phoenix.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties