Schaijk

'Rommelgemeente Maashorst'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Tijdens een bezoek aan natuurgebied De Maashorst op 23 juli van dit jaar constateerde Chris Kocken uit Ravenstein dat er illegaal afval was gestort in de bossen ter hoogte van de Domineeshoef 6 in Schaijk. Hij maakte hiervan schriftelijk melding bij de gemeente Landerd, maar bijna zes weken later is de rotzooi tot zijn verbazing nog altijd niet opgeruimd.

"Op 23 juli heb ik de gemeente Landerd een foto van de afvalberg in het bos toegestuurd, maar helaas zag ik afgelopen zaterdag dat hier helemaal niets mee is gebeurd", geeft Kocken in een nieuw schrijven aan de gemeente aan. "En dat is heel bijzonder voor het natuurgebied De Maashorst, dat u ook nog als nieuwe naam voor uw gemeente wil geven. Het is een slecht voorteken wanneer u nu al niets doet en uw geliefde Maashorst laat vervuilen en niets opruimt! Zou u niet voor de naam Rommelgemeente moeten kiezen? Dat past beter bij uw gedrag als gemeente Landerd."

Arena vroeg de gemeente Landerd om opheldering. "Deze melding is op een andere manier binnengekomen dan gebruikelijk", laat een woordvoerster weten. "Het lijkt erop dat de melding door ons niet goed is doorgezet naar de gemeente Oss. Onze servicenorm voor het afhandelen van dergelijke zaken is normaal gesproken drie werkdagen, deze zijn wij nu ruim gepasseerd. De gemeente Oss is verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen in dit grensgebied van De Maashorst. Uiteraard hebben we vandaag (maandag 31 augustus, red.) gelijk contact opgenomen met Oss. Zij gaan het afval zo snel mogelijk opruimen."

|Doorsturen

Carel

2020-09-01 13:23:44

dus landerd huurt Oss in om de maashorst schoon en groen te houden. Het moet niet gekker worden. Oss zwart maken in de media en  oohoohooh met Uden wordt alles beter en groener. Goed bezig gemeenteraad! en sterkte met Uden 

Frits slustaard

2020-09-02 23:26:01

Lachen flink wat bedrijven die flinke steun hebben gevraagd in schaijk ( door corona ) er komt een gepensioneerde wel goed ingelichte die hier wat onderzoek op gaat doen alfonds ????

Quintin van Zuijlen

2020-09-03 21:07:10

Carel, het zal je wellicht ontgaan zijn, maar de Domineeshoef is de grens tussen de Gemeente Landerd en de Gemeente Oss, niet over de gehele lengte maar in ieder geval bij nummer 6 zodat hier tegenover de berm al bij Oss hoort. Als ik zo de feiten bij elkaar neem met de foto die hier getoond wordt en de beschrijving van de locatie en wat ik weet van hoe het er daar uitziet gekoppeld aan de verantwoordelijkheden die de Gemeente Landerd hier uitlegt lijk het mij niet meer dan aannemelijk dat het afval helemaal niet in de Gemeente Landerd ligt en dat het dus niet zo is dat Landerd hier de verantwoordelijkheid van zich af schuift maar juist de Gemeente Oss op haar plaats roept om afval binnen haar eigen grenzen op te ruimen.

Uiteraard is het de verantwoordelijkheid van de Gemeente Landerd om meldingen over zaken voorbij haar grenzen en/of gemeentelijke bevoegdheden door te geven aan de betreffende buurgemeente of andere bevoegdheid, en daarin heeft ze gefaald ditmaal, wat nog in ieder geval noemenswaardig is. Dat neemt niet weg dat het toch maar vreemd is dat Ravensteiner de heer Kocken niet zijn eigen gemeente heeft gebeld om melding te maken van afval zo vlakbij haar grens, wat er alle schijn van heeft in zijn gemeente te liggen. Of het afval nu werkelijk in Oss of toch echt in Landerd ligt kunnen wij geen van allen zeker weten tenzij wij de exacte locatie kennen, maar het zou me niets verbazen als het Oss is dat de Rommelgemeente blijkt. Gaat de Arena hier nog een vervolg aan maken, of laat ze ons in het duister?

L

2020-09-12 15:06:01

Dit "afval" lag er al jaren. 

Het was vroeger een boomhut oid. Een jaar of 2 geleden is dit door de gemeente Oss afgebroken maar zij hebben toen wel alle rotzooi laten liggen.

Inmiddels is het opgeruimd. Door de gemeente Oss.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties