Schaijk

Regenboog Schaijk 'trekt aan de bel'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Ruim 300.000 basisscholieren in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika doen op 22 maart mee aan de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel'. Ook de kinderen van basisschool De Regenboog in Schaijk laten zich horen. Met één minuut herrie vragen ze aandacht voor 22,5 miljoen leeftijdsgenoten met een handicap die nu niet naar school kunnen.

In ontwikkelingslanden hebben 65 miljoen kinderen in de schoolleeftijd (6-17 jaar) een handicap. De helft van hen volgt geen onderwijs. In de armste landen gaat slecht 1 op de 10 kinderen met een beperking naar school. De 'herrieschoppers' roepen beleidsmakers en anderen met invloed op om hier iets aan te doen.

1100 scholen
'Wij trekken aan de bel', een initiatief van het Liliane Fonds, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een internationaal evenement. In Nederland komen kinderen op bijna 600 scholen in actie. In Afrika, Azië en Latijns-Amerika zijn dit er bij elkaar meer dan 180.000 op 500 scholen. 

Bekende Nederlanders
Ook bekende Nederlanders zetten zich in op 22 maart. In Noord-Brabant zijn dit onder meer Maartje Paumen, Minke Booij, Yuri van Gelder, Boris van der Ham en voetballers van FC Den Bosch. Elders in Nederland versterken onder meer Jan Slagter, Marlou van Rhijn, Esther Vergeer, Jaap Jongbloed en Jetta Klijnsma de 'herrieschoppers' op een school.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas