Schaijk

Reekse en Schaijkse ouderen leren hoe ze veilig blijven fietsen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Veilig fietsen tot je honderdste: dat doe je niet zomaar. Diverse organisaties werkten samen om twee keer een fietsdag te houden om, met name, ouderen te leren hoe ze tot op hoge leeftijd veilig kunnen blijven fietsen. De ochtenden vonden plaats in De Phoenix in Schaijk. Wethouder Riny van Rinsum opende de dag op 22 september en burgemeester Marnix Bakermans op 29 september. Allebei mochten ze de oudste fietser van die dag in het zonnetje zetten. Sjaak van Tilburg en Miet Appelhof genoten zichtbaar van deze eer.

De buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZO deden met de deelnemers binnen tien fietsfit-oefeningen. Buiten werd een klein parcours gefietst. Dat kon met een driewieler, een duo-fiets, een loopfiets, een gewone fiets of een elektrische fiets. Alles kon worden uitgeprobeerd. Uiteraard met de juiste afstelling van zadel en stuur. Ook de onmisbare fietsspiegel en de (nog niet verplichte) fietshelm werden onder de aandacht gebracht. Veilig Verkeer Nederland-afdeling Landerd had enkele leerzame, informatieve filmpjes en vele tips om veilig te fietsen.
Het is belangrijk dat men zich er bewust van wordt hoe belangrijk het is om te blijven doortrappen: je blijft mobiel en alert ėn je komt nog eens ergens. Nog belangrijker: het grote aantal ongevallen met oudere e-bikers moet naar beneden.

Om alles nog eens goed te kunnen nalezen, kregen de deelnemers een tas vol met informatie en een leuke sleutelhanger mee naar huis. Al met al was dit een prettige samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland-afdeling Landerd, de Zorgcoöperaties en de KBO’s van Reek en Schaijk en Landerd SpoRtZO.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties