Schaijk

Nader Bekeken door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Redenen voor de man om de schoonheidssalon te bezoeken

Door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Of je nu bouwvakker of notaris bent, stukadoor of marketingspecialist, goed voor jezelf zorgen is voor iedereen waardevol.

Hierbij denk je als man waarschijnlijk niet direct aan de schoonheidssalon. Ik geef toe, het woord schoonheidssalon is niet de meest gunstig gekozen naam. Toch is een steeds groter wordende groep mannen inmiddels overtuigd van het nut én voordeel van een bezoek aan een schoonheidssalon. Het is toch niet meer van deze tijd om deze nuttige én aangename investering alleen aan vrouwen toe te dichten?

Man of vrouw, een huid is een huid. Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen de huid van mannen en vrouwen, waar in de verzorging rekening gehouden dient te worden. De huid fungeert voor allebei als een verdediging tegen gifstoffen en schadelijke stoffen. Het reguleert de lichaamstemperatuur en is het contact tussen de binnen- en buitenkant. Het is een uitscheidingsorgaan, een filter en een spiegel van de binnenkant.

De mannenhuid is ongeveer 25% dikker en heeft een grotere collageendichtheid, maar ook bij mannen daalt het collageen naarmate ze ouder worden. De afname gaat alleen iets geleidelijker. Maar ook hier treedt veroudering op. Mannen zweten ook meer en maken meer talg aan door het hogere testosterongehalte. De huid glanst hierdoor eerder en is vaker vet met grovere poriën en gevoeliger voor acné. Tenslotte, de dagelijkse scheerbeurt is de oorzaak van vele huidproblemen zoals irritatie, ontstekingen of een infectie.
Mannen hebben meer kans op rosacea, waardoor bloedvaatjes meer zichtbaar worden op wangen en neus en roodheid veroorzaken. Net als vrouwen geldt voor mannen dat een goede dagelijkse verzorging de huid helder en fris houdt. Zijn de rimpels bij een man wellicht charmant, een grauwe of vale of onverzorgde huid is dat allerminst.

Wie wil er niet graag fris en verzorgd uitzien?

Hier volgen de vijf voordelen:
1. De schoonheidsspecialist behandelt de huid dieper dan je zelf kunt, waardoor de huid opnieuw haar frisheid toont. De dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd door een intensieve reiniging, peeling en masker, of wat de huid op dat moment nodig heeft.

2. De schoonheidsspecialist kan problemen van scheren en overmatige talgproductie of een niet intacte huid voorkomen of behandelen. Gepersonaliseerd, dus waar jij of jouw huid behoefte aan heeft.

3. De schoonheidsspecialist biedt een behandeling op maat, en dat is geen aaierij. Natuurlijk weten we dat de man daar niet van houdt. We noemen het liever een stevige work-out. Waarbij de spieren en verklevingen worden losgemaakt van de gezichtshuid, hoofd, hals, nek en schouders. Je had geen idee hoe vast dit zat en hoe ontspannen je jezelf daarna voelt.

4. De schoonheidsspecialist attendeert én behandelt meteen ook de adertjes op de neus, de pigmentvlekken in het gezicht en ontzorgt je. Het moment voor jezelf, waardoor je ook meteen tot rust komt en ontspannen de salon weer verlaat. Waarschijnlijk ben je meer bekend met een lichaamsmassage, maar bedenk dat je gezicht altijd in beeld is én dat die huid meer te verduren heeft. Bovendien ontdek je de heilzame werking van het wegmasseren van de stress van het voorhoofd, de nek en de schouders.

5. De schoonheidsspecialist kan specifieke producten voor de mannenhuid adviseren die passen en vooral niet te veel tijd kosten. In tegenstelling tot de vrouw kiest de man vooral voor gemak en niet te volle producten.

Dus heren, wil je weten welke behandelingen en producten voor jou geschikt zijn? Laat mij je adviseren.

Miriam van Geel - HelMir Huidverbetering
Molenaarstraat 63 Schaijk
0486-464264/06-23530490
info@helmir.nl - www.helmir.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties