Schaijk

INGEZONDEN

Raken BS De Regenboog en De Wijers hun parkeerplaatsen kwijt?

Door Annie Manders

Wethouder Brands zegt dat de parkeerplaatsen langs de Netjeshof voor iedereen zijn en dat er geen enkele plek 'geclaimd' kan worden. Dit betekent dat bij de school en De Wijers iedereen zijn auto mag neerzetten.

Het is duidelijk dat de gemeente met meerdere maten meet. Bouwbedrijf Barli wilde op het industrieterrein in Zeeland uitbreiden. Dit paste niet binnen bestemmingsplan en B&W wilde er niet aan meewerken. Reek wil een Aldi op het industrieterrein. Volgens Brands past dat niet binnen het bestemmingsplan en wil er niet aan meewerken. Reek klimt op de fiets en er komt nader onderzoek. Op Runstraat 12 wil Van den Bosch 8 appartementen bouwen; voorkant 11 meter, achterkant 9 meter hoog. Dit past niet binnen het bestemmingsplan, maar B&W wil er wel aan meewerken.

Prullenbak
In 2014 is het kolossale bouwplan door de raad weggestemd, nu weer uit de prullenbak gevist. De raad wil op 6 juli vóór dit plan stemmen dat tegenstrijdig is met het gemeentebeleid, niet voldoet aan de wettelijke voorwaarden, niet voldoet aan de gestelde uitgangspunten, tekeningen niet kloppen, ruimtelijke onderbouwing onvolledig is en onderzoeksrapporten ontbreken.

Er komen nu 1 klein en 7 grotere appartementen (ipv 8 kleinere), 14 parkeerplaatsen (i.p.v. 10) en de achterzijde van het bouwplan wordt 9 meter hoog (ipv 6m).

Raadsstuk van 21-04-2015 stelt: “Hierdoor en door het vervallen van de commerciële ruimte is er voldoende parkeerruimte in het nieuwe bouwplan.” Initiatiefnemer kan nooit op eigen terrein voor voldoende parkeerplaatsen zorgen. Wethouder Brands wijst opeens 9 parkeerplaatsen toe aan de nog te bouwen appartementen. Heeft 'n jaren leegstaande bouwval, in 2008 gekocht door Van den Bosch voor 515.000 euro, daar recht op? Brands beweert dat er afspraken zijn gemaakt.
Staan straks de parkeerplaatsen vol met auto’s van de bewoners van de appartementen? Plaatsen langs de school en De Wijers, in het openbare gebied waar geen enkele plek 'geclaimd' kan worden, aldus Brands. Witte bordjes met zwarte letters zijn niet rechtsgeldig.

Kolossaal plan
Als dit kolossale plan -dat niet aan regels en wetten voldoet- er toch komt, is het gebeurd en kunnen we achteraf alleen zeggen “hadden we toen maar”. Onbegrijpelijk dat de gemeente alleen kijkt naar het financiële belang van Van den Bosch. Zich in allerlei bochten wringt om zoveel mogelijk massa te laten bouwen? Méér stenen en méér problemen in plaats van te kiezen voor een veilige omgeving voor kinderen die hier dagelijks naar school moeten. Niet te kiezen voor bewoners van De Wijers die rustig over een stoep willen lopen, zónder garage-uitrit en geen rekening houden met omwonenden Runstraat 10a en 10b.

Alle raadsleden weten dat het niet mag… Zijn er tóch beloftes gedaan, is men bang voor een schadeclaim?

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties