Schaijk

Punten scoren op droneparcours Roompot Vakantiepark Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Een speciaal aangelegd, permanent dronepark waar zowel kinderen als volwassenen met elkaar kunnen strijden om de hoogste puntenscore opende dinsdag 12 februari de deuren. Het draait niet om snelheid, maar om behendigheid. Het parcours is onderdeel van het nieuw gerealiseerde Roompot Vakantiepark Schaijk, dat vanaf 15 februari geopend is.

Het droneparcours is toegankelijk voor alle belangstellenden, dus niet alleen voor gasten van het park, benadrukt parcoursbedenker en parkeigenaar Charles Veerkamp. “Ik heb dit opgezet voor iedereen die het leuk vindt om met drones te vliegen, zowel gevorderden die hun vaardigheden willen perfectioneren als nieuwelingen die het gewoon eens willen proberen.”
Het droneparcours is gevestigd op een veld dat is afgeschermd door bomen. Er zijn allerlei hindernissen geplaatst waar je met een drone onder, boven of tussendoor kunt vliegen, zoals een tunnel, een groep palen, hoepels en muren met gaten er in. Bij ieder onderdeel zijn punten te behalen. De persoon met de hoogste score wint.

Veiligheid
Deelnemers vliegen samen met een instructeur en gebruiken daarbij een drone van de organisatie. In verband met de veiligheid kunnen mensen niet vliegen met hun eigen drones of zonder begeleiding. “De instructeurs houden altijd toezicht en hebben veiligheid voorop staan”, legt Veerkamp uit. “Bovendien zijn onze drones zo begrensd dat ze niet buiten het terrein van het parcours kunnen komen.” De activiteit is al geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Voor deelnemers tot vijftien jaar zijn er kleinere drones, volwassenen krijgen een groter formaat.
Veerkamp heeft het parcours zelf bedacht. “Ik had wedstrijden gezien, waarbij het vooral gaat om zo snel mogelijk vliegen. En die zijn natuurlijk ook vooral gericht op ervaren vliegers. Ik wilde iets creëren waar iedereen, op recreatief niveau, aan mee kan doen en waarbij het niet draait om snelheid, maar om behendigheid. Ik heb zelf de spelelementen bedacht en laten uitvoeren.”

Kinderfeestjes
Het gloednieuwe vakantiepark ligt bij natuurgebied De Maashorst. Naast het droneparcours vinden bezoekers er ook een indoor speelbos, een waterspraypark, (fun)bowlingbanen en een familierestaurant. Deze faciliteiten zijn bestemd voor zowel gasten als dagjesmensen. Veerkamp: “Het droneparcours leent zich uitstekend voor kinderfeestjes en het indoor speelbos is ook een leuk uitje voor kinderen uit de omgeving. Wandelaars en fietsers zijn eveneens welkom bij ons voor een drankje of maaltijd.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties