Schaijk

Project Maashorst bij Atelier Anders in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op vrijdag 27 september opent Landerds burgemeester Marnix Bakermans de expositie ‘Project Maashorst’ bij Atelier Anders in Schaijk. Deze solo-expositie van Lisa Beckers toont haar onderzoek naar pigmenten uit de Maashorst. Om 19.30 uur is de opening, waarna geohydroloog Rimbaud Lapperre vertelt over de Peelrandbreuk. Een belangrijke bron voor het onderzoek van Lisa Beckers.

Kunstenaar Lisa Beckers (1989) is sinds maart 2018 bezig met het project Maashorst. Een interdisciplinair onderzoek naar de kern van de Maashorst. Haar schilderijen laten je letterlijk verdwijnen in de aarde. Vanuit haar kennis als ambachtelijke schilder is ze op zoek gegaan naar grond uit de Maashorst, die zij verwerkt tot pigment. Met hulp van Rimbaud Lapperre en Maashorst-kenner Ton Vogels is ze nog verder de grond ingedoken. Zo heeft Beckers ijzeroer uit de Peelrandbreuk gebruikt. Met haar collectie pigmenten, zoals Slingerpad bruin, Mortelse oker, Slabroek grijs en Perekker roze, heeft ze een bijzonder palet met caseïne verf gemaakt. Tijdens de expositie bij Atelier Anders toont ze het onderzoek en de schilderijen die daar uit voortgekomen zijn.

Op zondag 13 oktober, tijdens het Oer-fesitval op Herperduin, demonstreert Lisa Beckers hoe zij grond bewerkt tot pigment. Op vrijdag 18 oktober vindt er in de ochtend een gratis fietstocht plaats vanuit Atelier Anders. Men gaat dan samen met Lisa Beckers op zoek naar verschillende soorten grond. De fietstocht start om 9.30 uur en 12 uur is de afsluiting weer bij de galerie. Men kan zich daarnaast (tegen betaling) nog opgeven voor een Oer-lunch of in de middag een eitempera-workshop. Kijk voor meer informatie op www.atelier-anders.nl.  

De expositie ‘Project Maashorst’ is te bezichtigen van 27 september tot en met 2 november. Atelier Anders is gevestigd aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk. Om workshops of activiteiten te reserveren, mail naar info@atelier-anders.nl 
of bel 06-25641933.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties