Schaijk

Geslaagde eerste editie bij Hartje Groen

Prins Bart is d’n urste bij Schaijkse Nieuwjaarsduik (video-update)

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op Nieuwjaarsdag vond de eerste Schaijkse Nieuwjaarsduik plaats bij charmecamping Hartje Groen. Om 13 uur maakt de werelddorp-beroemde Schaijkenaar Prins Bart d’n Urste in vol ornaat als 'urste' vanaf de kabelbaan de plons in het ven. Hierna volgenden tientallen goed gemutste duikhelden. Er was veel belangstelling die de duikers ondersteunden met een warm applaus.Een aantal duikers had zich laten sponsoren voor de vier samenwerkende Schaijkse Goede Doelen: EOF (Ghana), Stichting Hulp aan Oost-Europa, Stichting Pater Vos (India) en StiKaRo (Roemenië). De coördinatie hiervan was in handen van MOV Schaijk-Reek. Voorzitter Rinus van den Heuvel spreekt van een geslaagde samenwerking. “We hebben het buitengewoon op prijs gesteld dat Hartje Groen ons heeft benaderd om de nieuwjaarsduik te koppelen aan vier Schaijkse goede doelen", zegt hij. "Een mooi vervolg op de kerstactie van de Schaijkse basisscholen voor een betere wereld.”
Alice van den Broek van Hartje Groen onderschrijft dit. “Het leek ons een goed begin van het nieuwe jaar om voor het goede doel in het koude water te duiken", stelt ze. "Voor een heleboel duikers is dat toch net het laatste zetje!”

Koek en zopie
De kraam met koek en zopie werd door bemand door vrijwilligers van de goede doelen. De opbrengst hiervan was óók voor hen. “Er ontstond een heel gezellige nieuwjaarsreceptieachtige sfeer", vindt Van den Broek. "Wat ons betreft een geslaagde eerste editie die volgend jaar zeker een vervolg krijgt." Ook Van den Heuvel is in voor een vervolg. “De mensen weten nu hoe leuk het is om voor het goede doel te duiken én om dit te sponsoren, dat belooft wat voor 2019.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties