Schaijk

Extra Extra, read all about it!

Prikkelende duotentoonstelling bij Atelier Anders Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Bij Atelier Anders opent vrijdag 8 maart de expositie Extra Extra! van Matteo Bal en Korneel Jeuken. Deze eerste duotentoonstelling bij het Schaijkse atelier biedt een expressieve dialoog tussen twee veel belovende kunstenaars. Niet alleen hun vrije werk wordt belicht, maar ook de grens van hun toegepaste werk wordt opgezocht. Deze dunne scheidslijn tussen de kunst en hun journalistieke beroepspraktijk, is een spannende zoektocht voor de beschouwer.

Matteo Bal is een jonge animator/illustrator, afgestudeerd aan ArtEZ (2018) als docent beeldende kunst & vormgeving. Matteo werkt veelal intuïtief, waarbij vooral het beeld centraal staat. Vanuit daar ontstaat het verhaal. Het werk balanceert op de grens van kunst en illustratie. Tijdens deze expositie toont hij diverse animaties uit vrij werk, waaronder zijn afstudeerfilm. Verder presenteert hij een selectie animaties, gemaakt voor de Volkskrant, ontdaan van hun mediaopschriften. Zo blijft een krachtig en sprekend beeld voor de toeschouwer over.
Korneel Jeuken gebruikt beelden van alledag, die hij isoleert en weer herschept, waardoor ze een nieuwe betekenis krijgen. De kartonnen dozen waar hij op werkt lijken zo van straat geplukt en geven het werk een urban karakter. Toch ontstaat door een combinatie met een glanzend oppervlak van glas of epoxie de tegenstrijdigheid die hij wil uitdrukken en die iets weergeeft over zijn leefwereld. Tekenen, knippen, schilderen en plakken komen samen in de manier van werken waarmee Korneel een absurdistische wereld vol zwevende mannen en gemaskerde superkinderen creëert. Speciaal voor deze expositie komen zijn originele cartoons voor De Gelderlander voor de dag. In een nieuwe serie collagetekeningen treedt hij letterlijk buiten de kaders van de lijst.

Toegankelijk beeld
Zowel Matteo als Korneel hebben het talent om actuele en soms zware onderwerpen, om te zetten naar een toegankelijk beeld waarmee ze mensen prikkelen, amuseren en zelfs hun meningen laten betwisten. De expositie is te bezoeken tot 20 april. De galerie is open op vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur. Atelier Anders is gevestigd aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk. Meer informatie op www.atelier-anders.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties