Schaijk

Presentatie over weer en klimaat bij Heemkundekring Schaijk-Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Heemkundekring Schaijk-Reek houdt dinsdag 19 februari een lezing over het weer en het klimaat. Daarmee speelt de vereniging in op een onderwerp dat de laatste tijd steeds meer in het nieuws is. Presentator Hennie van Apeldoorn kijkt enerzijds naar het weer-en-klimaatpatroon in het verleden en anderzijds doet hij voorspellingen. De avond vindt plaats in De Komme aan de Netjeshof 2 in Schaijk. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 2,50 euro. De deuren gaan om 19.30 uur open.

Van Apeldoorn behandelt eerst het weersysteem van de aarde. Daarbij besteedt hij aandacht aan temperatuur, wind, wolken, neerslag, de invloed van warme zeestromingen en waarom het weer steeds verandert. Ook de zeer warme en droge zomer van 2018 komt aan de orde. En ook het fenomeen ijstijden, inclusief hoe lang het kan duren tot een volgende ijstijd. Ook wordt de broeikastheorie toegelicht en het effect hiervan op het klimaat.
Na een korte pauze worden recente ontdekkingen besproken. Dit onderdeel is spectaculair en zal lang in herinnering blijven. De zaken van voor de pauze en vooral dit laatste blok maken deze avond zeer de moeite waard om te komen luisteren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties