Schaijk

Politie: succesvolle vangactie wildcrossers in bossen van Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Afgelopen weekend was de maat vol voor wat betreft de overlast van crossmotoren in Schaijk. "Een spontane doeltreffende actie van handhavers heeft geresulteerd in vele bekeuringen en daarmee is er een krachtig signaal afgegeven aan de wildcrossers", laat de politie weten.

Crossmotoren veroorzaken overlast in natuur- en stiltegebieden. Ze wekken veel ergernis bij ruiters, wandelaars en fietsers. De geluidsoverlast verstoort de rust van mens en dier. Ook rijden crossmotoren de wegen en paden in natuurgebieden kapot. Motorrijders crossen echter steeds vaker in gebieden die gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer omdat dit kwetsbare gebieden zijn die aangemerkt zijn als als natuur- en/of stiltegebied. Zo ook in de omgeving van Schaijk.

Handhaving
"Het afgelopen weekend kwamen er vele meldingen binnen van omwonenden die klaagden over de overlast van de vele crossmotoren in de omgeving", stelt de politie. "Meerdere eenheden vanuit de politie maar ook vanuit de BOA’s van de gemeente Landerd werden richting de plassen van Hofmans gestuurd om poolshoogte te nemen. Aangekomen op de locatie vielen de vele auto’s op die geparkeerd stonden met trailers waarop crossmotoren geparkeerd konden worden."
Al snel werd er een plan gesmeed om de wildcrossers staande te houden. "De toegangswegen naar de bossen werden door voertuigen van de handhavers dichtgezet. Een heuse drijfjacht werd opgezet om zo de wildcrossers op te 'vangen'. En met succes! Tijdens de actie zijn er 40 personen staande gehouden en zijn er veel bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten. Wat opvallend was dat er veel wildcrossers aanwezig waren uit de Randstad die op social media hadden opgeroepen om te gaan crossen in Schaijk."

'Natuur behoorlijk aangetast'
Na een schouw van het natuurgebied door de handhavers is gebleken dat de crossers met hun motoren flink hebben huisgehouden. "Op sommige plekken is de natuur behoorlijk aangetast. Naast de al uitgeschreven bekeuringen wordt er bekeken of de wildcrossers ook voor andere strafbare feiten kunnen worden bestraft."

|Doorsturen

Guus van Driel

2020-05-08 19:23:00

Beste redactie,

Is het u bekend dat er een start wordt gemaakt met een échte horeca onderneming op recreatieoord De Maashorst? Onder de naam Beachclub De Maashorst? Er wordt veel opgeknapt en geïnvesteerd! Goed voor de bezoekers van het Maashorstgebied!

Misschien interessant voor een reportage?

Ps; ik ben géén deelnemer, maar recreant.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties