Schaijk

Film The Farewell te zien op 4 september

Plein voor Phoenix Schaijk wordt weer sfeervolle buitenbioscoop

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/OSS - De Osse cultuurtempel Groene Engel draait deze zomer weer op verschillende locaties films in de open lucht. Op vrijdag 4 september wordt het plein voor dorpshuis De Phoenix in Schaijk omgetoverd tot een sfeervolle zomeravondbioscoop. Vanaf 20.45 uur is dan op een groot scherm de film The Farewell (foto) te zien. In het kader van de anderhalve-metermaatregelen staat op het plein gemarkeerd waar je kunt zitten. Neem je eigen stoel of picknickkleed mee. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd.

In 2018 werd er in Schaijk voor het eerst een buitenbios gerealiseerd, in de tuin achter eetcafé De Notaris aan de Schutsboomstraat. Vorig jaar was op het plein voor De Phoenix de film Green Book te zien. Dit jaar wordt daar The Farewell vertoond.

The Farewell
Wanneer de familie van Billi (Awkwafina, Golden Globe-winnaar 2020) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als zesjarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.
In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble-cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties