Schaijk

‘We zijn hier heel tevreden mee’

Petitie ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden’ 439 keer ondertekend

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – De online petitie ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden’, die vrijdag 28 juni is gestart door een groep Schaijkenaren, is na een kleine week door 439 mensen ondertekend. De initiatiefnemers hopen met de petitie te voorkomen dat hun dorp na een gemeentelijke herindeling aansluit bij Uden.

“439 ondertekeningen in minder dan een week tijd, daar zijn we heel tevreden mee. Dat is al bijna twee keer zoveel als het aantal bezoekers op het Maashorst-festival van 24 juni in Uden”, zegt Nol de Jong namens de initiatiefnemers van de petitie. Volgens De Jong werkt het bij een online petitie iets lastiger dan bij een enquête. “We horen van mensen met maar één e-mailadres dat ze het jammer vinden dat hun partner de petitie niet óók kan ondertekenen. Dit kan namelijk maar één keer per e-mailadres. Verder zijn er ook veel inwoners die geen e-mail hebben, maar onze petitie toch graag steunen. Voor hen hebben we inmiddels een papieren petitie gemaakt. Waarschijnlijk gaan we in De Phoenix inloopdagen organiseren waarop mensen de papieren petitie kunnen ondertekenen. Of we gaan ‘m misschien wel huis-aan-huis bezorgen.”

Anonieme tegenhanger
Op dezelfde dag dat de petitie ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden’ live ging, kwam ook een tweede Schaijkse petitie online: ‘Stop de zeurPieten uit Schaijk; herindeling met Uden is een feit’. Hierin worden de initiatiefnemers van de petitie ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden’ weggezet als een ‘groep oude drammerige mannen uit Schaijk die hun eigen zin door wil (blijven) drijven; aansluiten bij Oss’. De initiatiefnemer voor deze schijtlollige ‘PIETitie’ wil onder de fictieve naam Arie de Groenteman graag anoniem blijven, maar het is in Schaijk een publiek geheim dat het gaat om de voorzitter van coalitiepartij Maashorst Vooruit, Bas Keijzer.

‘Gesjoemeld’
Waar de petitie ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden’ na een week al door 439 mensen wordt ondersteund, is de ‘zeurPieten-petitie’ slechts door 105 personen ondertekend. “En dan hebben ze er ook nog mee gesjoemeld”, weet De Jong. “Onder anderen Henrie Lamers en Ben Maathuis zagen hun naam terug bij die petitie, terwijl ze deze helemaal nooit hebben ondertekend. Dat is echt beneden alle peil.”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties