Schaijk

'Personal Best' voor kunstschaatsster Lois Marly Libregts in Estland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/TALLINN - Afgelopen weekend heeft de Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts in Tallinn Estland haar eigen puntenrecord verbeterd. Met een redelijke korte kür en een goede lange kür kwam Lois op een puntenaantal uit van 77.80 punten. Deze score behaalde zij nog niet eerder.

In een heel sterk internationaal deelnemersveld waarin in de categorie van Lois al veel schaatsers Dubbel Axels en Triples sprongen, was dit een prestatie waar ze tevreden mee mocht zijn en waar ze het eerste deel van haar wedstrijd seizoen goed mee kan afsluiten.

De komende weken zal Lois zich in België voorbereiden op de tweede helft van het seizoen met als eerste wedstrijd de derde en laatste KNSB Cup in Leeuwarden op 19 en 20 januari. Daarna volgt een internationale wedstrijd in het Belgische Hasselt en eventueel een wedstrijd in Duitsland. Daarna gaat Lois naar het NK kunstschaatsen en de internationale Challenge Cup in Den Haag van 22 tot en met 25 februari.

Lois: "Tallinn was weer een hele goede ervaring! Er werd geschaatst in een prachtig complex met 2 trainingsbanen, een curling baan en hele mooie wedstrijdarena. Dat was even wennen maar wel iets waar ik al heel lang naar uitkeek. We waren met 9 Nederlandse schaatsers en onze Belgische coach Jorik. Nederland werd goed vertegenwoordigd in een heel sterk deelnemersveld met zelfs een 3e plek voor Roos van der Pas in de categorie waar ik in schaats en een 5e plek voor Lenne van Gorp bij de Junioren. Dat was heel mooi om samen mee te maken. Nederland doet het best goed momenteel in het internationale kunstschaatsen! Voor mij is het van belang dat ik me verder ontwikkel in de Dubbel Axel en de Triples en zo de aansluiting kan blijven vinden. Het is een fijn gevoel dat ik tot nu toe nog iedere keer mijn prestaties heb kunnen verbeteren. Dat geeft mij aan dat ik op de goede weg ben".

Alle uitslagen van de wedstrijd in Tallinn: https://tallinntrophy.eu.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties