Schaijk

'Het gaat goed met de woningbouw in Landerd'

Patiowoningen opgeleverd in CPO-plan Den Omgang Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – In de Brouwerstraat in Schaijk zijn woensdag 28 maart de eerste vier patiowoningen opgeleverd in CPO-plan Den Omgang. Het project op het terrein van de voormalige basisschool Den Omgang bestaat in totaal uit 21 woningen, die zijn gebouwd door drie lokale Schaijkse bouwbedrijven: Peter Peters (acht patiowoningen), Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling (elf starterswoningen) en Van Hout's Aannemingsmaatschappij (tweekapper).

Alexander Schoonenberg (links) van Peter Peters overhandigt de sleutels aan de nieuwe bewoners Joop en Lenie Abrahams.

Joop Abrahams, voorzitter van de CPO-vereniging en bewoner van een van de nieuwe patiowoningen, is blij dat het project zich nu in de eindfase bevindt. “De eerste gesprekken dateren al van 2013”, vertelt Abrahams. “Sindsdien hebben we er als bestuur heel wat uurtjes ingestoken. Maar ik moet zeggen: het resultaat mag er wezen. Dankzij de perfecte samenwerking tussen de verschillende aannemers onderling en het CPO-bestuur ligt er nu een prachtig plan. Een plan waar niet alleen de nieuwe bewoners blij mee zijn, maar ook de rest van de buurt. Als straks de straat wordt aangelegd en het park is ingericht, is het écht af.”

Nieuwe plannen
Ook wethouder ruimtelijke ordening Ben Brands is in zijn nopjes. “Weer een mooi nieuw project opgeleverd en alle woningen zijn verkocht, hoorde ik. We gaan nu het binnenterrein aanpakken. Daar worden diverse bomen geplant en een soort ontmoetingsplek gecreëerd. De eerste reacties van de nieuwe bewoners zijn enthousiast. Ik denk dat zij hier heel gelukkig gaan wonen, het is een echte A-locatie, vlakbij het centrum.”
“Het gaat goed met de woningbouw in Landerd”, stelt Brands. “Er zijn diverse nieuwe plannen in ontwikkeling, zoals op het voormalige Fixet-terrein in Schaijk (Hoekstraat, red.) en bij De Vlasgaard in Zeeland. En ook plan Akkerwinde in Schaijk gaat een nieuwe fase in.”

Lokale bedrijven
“Fijn dat we in ons eigen dorp aan dit plan hebben kunnen meewerken”, zegt Alexander Schoonenberg, projectleider van bouwbedrijf Peter Peters. “Mooi om te zien ook hoe diverse, veelal Schaijkse bedrijven hierbij hebben samengewerkt.” 

Joop Abrahams:

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties