Schaijk

De Witte Schare Schaijk opent nieuwe padelbanen

‘Padel is een sport die snel plezier geeft’ (+VIDEO)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – In navolging van Set’77 in Zeeland opende eind juli ook de Schaijkse tennis- en padelvereniging De Witte Schare twee fraaie nieuwe padelbanen. Met de opening van de banen voor de snel groeiende racketsport padel - een mix van tennis en squash - heeft De Witte Schare nu een breder sportaanbod voor zowel haar bestaande als nieuwe leden. Arena nam een kijkje op het sportpark aan de Dokter Langendijklaan en sprak met twee kartrekkers: clubvoorzitter Mathieu Vissers en Raymond Hofmans van de padelcommissie. "Je leert padel sneller dan tennis."


Padel wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld van 10 meter breed en 20 meter lang. De baan is omringd door wanden, een combinatie van glas en hekwerk. Je speelt met een padelracket en een padelbal en tijdens het padellen zijn de wanden onderdeel van het spel. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game, red.) en de opslag gebeurt altijd onderhands.

'Pure teamsport'
Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is, in vergelijking met tennis, kracht minder belangrijk bij padel. Mathieu: “Het draait bij padel meer om tactiek dan om zo hard mogelijk spelen. De rally's gaan sneller dan bij tennis en het is een pure teamsport, want je speelt altijd twee tegen twee."
"Je leert padel sneller dan tennis", vult Raymond aan. "Zelfs mensen die nooit eerder een racket hebben vastgehouden, kunnen in no-time padel spelen. Het is een sport die snel plezier geeft."

'Extra keuze'
De Witte Schare telt momenteel zo'n 550 leden, een aantal dat de afgelopen jaren redelijk constant is gebleven. "Nu we met padel een extra keuze kunnen bieden als vereniging hopen we op nieuwe aanwas van leden", geeft Mathieu aan. "Met name voor jeugd en jongvolwassenen is padel snel en attractief denken wij. Van de ongeveer 40 nieuwe zomerleden die zich de afgelopen maanden hebben aangemeld, is de helft tussen de 15 en 25 jaar."
Raymond: "Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en dat is natuurlijk niet voor niets. In Spanje is padel zelfs de tweede sport na voetbal."

Kennismaken met padel
De Schaijkse padelbanen, inclusief verlichting, zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsbudget buitensport van de gemeente Landerd. Leden van De Witte Schare kunnen op 9 en 16 augustus van 10 tot 12 uur en 13 augustus van 19 tot 21 uur gratis kennismaken met padel. Bij deze kennismaking, waarbij ook een introducé mag worden meegenomen, kun je een keer oefenen op de baan onder begeleiding van enkele leden en worden de spelregels uitgelegd. Inschrijven kan via www.witteschare.nl en padelrackets zijn gratis te lenen in het clubhuis.

Meedoen aan een padel-clinic is ook mogelijk. Op 12 augustus tussen 18.30 en 22.30 uur biedt Padel Brabant clinics aan bij De Witte Schare onder leiding van trainer Niels Musters. De clinics, waarbij je de basisprincipes en -technieken van padel leert, duren 60 minuten en kosten 15 euro per persoon. Rackets, ballen en aanvullende materialen zijn aanwezig. Inschrijven (ook jeugd) kan via www.witteschare.nl. Ieder lid dat deelneemt aan de clinic mag één introducé meenemen.


Win een padelracket!
In het kader van de opening van de nieuwe padelbanen houdt De Witte Schare een speciale winactie. Onder degenen die vóór 15 september lid worden van de Schaijkse vereniging, of zich deze zomer al hebben ingeschreven als lid, wordt een splinternieuw padelracket verloot. Wil je lid worden van tennis- en padelvereniging De Witte Schare? Ga dan naar www.witteschare.nl. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties