Schaijk

'Schaijk laat niet met zich sollen'

OPINIE: Zijn 1400 Schaijkse geluiden genoeg om te luisteren?

Door Actiegroep 'Schaijk hoort bij Oss'

• Hoeveel stemmen heb je nodig om een geluid krachtig genoeg te maken?
• Hoeveel mensen moeten voor het Raadhuis staan om gehoord te worden?
• Hoeveel petities moeten er worden getekend om effect te hebben?
• Hoeveel zienswijzen moeten er worden ingediend om de fusiekeuze bij te sturen?

Eigenlijk is de vraag niet hoeveel maar hoe.

Hoe maken we de gemeenteraad duidelijk dat Schaijk gehoord wil worden?
Hoe maken we de gemeenteraad duidelijk dat veel inwoners uit Schaijk liever bij Oss willen?
Hoe maken we de gemeenteraad duidelijk dat we ontevreden zijn over het gevolgde fusieproces?
Hoe maken we de gemeenteraad duidelijk dat de voordelen om te fuseren met Uden in elk geval voor Schaijk te mager zijn?
Hoe maken we de gemeenteraad duidelijk dat we zelf willen kiezen?

• Moeten daarvoor één of twee politieke partijen in de gemeenteraad vragen om een raadplegend referendum?
• Moeten daarvoor meer dan 1400 inwoners uit Schaijk bij een enquête aangeven dat ze liever voor Oss kiezen?
• Moeten daarvoor politieke partijen beloften doen tijdens de verkiezingscampagne?
• Moeten daarvoor meer dan 1400 mensen een petitie tekenen met als titel “Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden”?
• Moeten daarvoor straks meer dan 1400 zienswijzen worden ingediend door inwoners die niet tevreden zijn met het gevolgde fusieproces of met de keuze van Uden als fusiepartner?
• Moeten daarvoor de inwoners zelf een raadgevend referendum aanvragen, waarvoor minimaal 437 kiesgerechtigden hun handtekening op het gemeentehuis moeten komen zetten?

Je zou zeggen dat op de meeste vragen al een positief antwoord gegeven kan worden.

• Meer dan 1400 mensen alleen al uit Schaijk hebben bij de enquête aangegeven bij Oss te horen. Er daarnaast nog een fors aantal uit Reek.
• Meer dan 1400 mensen alleen al uit Schaijk hebben de petitie ondertekend waarin ze uitspreken dat “Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden” (en nog eens ruim 250 uit Reek, Zeeland, Uden, Oss en omgeving)
• Wel vier politieke partijen hebben tijdens de verkiezingen toegezegd dat de inwoners het laatste woord zouden krijgen. Of kunnen die partijen zich nu verschuilen achter “voortschrijdend inzicht” of “coalitie-afspraken” of het woordje “bijvoorbeeld een referendum of enquête”?
• In de gemeenteraad is inmiddels een voorstel gedaan om een raadplegend referendum te houden en zo te controleren of er draagvlak is. Maar wordt een dergelijk voorstel door de rest van de gemeenteraad weggehoond met de misleidende opmerking dat Landerd en dus ook Schaijk al lang gekozen heeft voor een Maashorstgemeente van alleen Uden en Landerd?
• We gaan met zijn allen op 24 oktober om 19.15 uur naar het Raadhuis om al die politici te laten zien dat Schaijk niet met zich zal laten sollen.
• We gaan straks massaal zienswijzen indienen. En we zijn al minimaal met 1400 Schaijkenaren die hebben aangegeven dat “Schaijk bij Oss hoort en niet bij Uden”
• We gaan straks over drie maanden bij het definitieve Herindelingsadvies met veel meer dan 437 handtekeningen een raadgevend referendum aanvragen. En als de gemeenteraad daar ook niet naar wil luisteren, dan zijn er zeker andere instanties zoals Provincie en Tweede Kamer die wel zullen luisteren.

Het kan toch niet zo zijn dat zo’n krachtig geluid van inmiddels meer dan 1400 inwoners uit Schaijk, plus nog eens 250 uit Reek, Zeeland, Uden, Oss en omgeving, niet gehoord zal worden?

Kom allemaal naar het Raadhuis op 24 oktober om 19.15 uur en laat de gemeenteraad horen welk geluid Schaijk maakt.

Namens de actiegroep,
Ton van den Hoogen, Leonard Steetsel, Niek van Casteren, Jaap de Jong, Arie de Kleijn, Nol de Jong, Rik de Groot, Wil de Bruijn-Janssen, John van Summeren en Harm van de Camp.

|Doorsturen

Prachtig Bos

2019-10-17 11:36:24

'Liever verder met een prachtig bos, dan een klein onderdeel worden van Oss'.

Wat meerderheid Schaijk wil:

https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/ondernemers-promoten-maashorstgemeente-met-spandoek-van-35-meter-in-schaijk 

Jo

2019-10-17 11:51:44

ik denk dat een Maashorst en Herperduins bos nog veel mooier kan worden....

beetje flauw “wat meerderheid Schaijk wil”, waaruit blijkt dat?

Schaijk & Oss?

2019-10-17 12:09:07

Wat riep Schaijk over Oss tijdens het referendum? 

'Nog liever monogaam in een vruchtbaar bos, dan van achteren genomen worden door de bende van Oss. Houd het safe, kies Maashorst'.

https://www.bd.nl/landerd/teksten-op-led-wall-in-schaijk-voor-referendum-gekuist-video~a74a7a84/ 

Carel

2019-10-17 15:52:10

Wat riep Schaijk? Dat waren slogans die schaijk niet riep maar de propaganda machine van de onderdanen van Bakermans en Hellegers. Zonder geld uit Oss geen Maashorst. Als je safe wil spelen dan vooral Groot Uden kiezen, whahahahaha

Anton Coolen

2019-10-17 17:27:22

Dat ging over een Maashorst samen met Bernheze. Dus niet over samengaan met UDEN. 

Dit Maashorst (samengaan met UDEN) heeft niets te maken met het plan Maashorst samen met Bernheze.

Vooral Progressief Landerd belazert zijn kiezers (zie belofte en eerdere ingezonden stukken). Maashorst Vooruit was en is duidelijk. Vind ik wel jammer, maar was wel duidelijk. Was dus ook niet het VHL-verhaal. Doch tijden veranderen. Dat is democratie.

Dit ingezonden stuk door de groep is eerlijk en duidelijk. Geef de inwoners in Schaijk de kans om echt te kiezen. Daar kan toch niemand op tegen zijn, of het nu Uden of Oss wordt is bijzaak. Het gaat om een eerlijke keuze door de inwoners van Schaijk.

Progressief Landerd is momenteel een gebroken club, omdat de echte socialisten terug willen naar de inwoners, zoals dat beloofd is. Doch Heer P. wil terug naar zijn vrienden in UDEN. De wethouder van PL staat nu plotsklaps boven zijn partij, te begrijpen in zijn positie.

Allemaal veel wijsheid toegewenst. Laat de inwoners van Schaijk a.u.b. kiezen!

Blijf gezond.

Jo

2019-10-17 20:34:57

Anton Coolen, precies. Je slaat de spijker op zn kop. 

Destijds had ik ook gekozen voor de Maashorstgemeente met Bernheze. Met de huidige wetenschap had ik de keuze voor Oss gemaakt. Het referendum sloot simpelweg niet aan bij de feitelijke situatie en is daarom nietig.

verder zie je dat Maashorst voorruit olv haar Schaijkse voorzitter de meeste stemmen heeft gehaald vanuit Zeeland, logisch aangezien zij meer met Uden hebben. Dat hiermee de beslissing om te fuseren met Uden (zogenaamd) voortkomt uit zowel het referendum als de keuze van de kiezer is niet alleen schaamteloos, het is ronduit schandalig. 

Individuele belangen lijken te prevaleren boven een eerlijke, objectieve en transparante meting.

Vreemd dat bepaalde partijen niet open staan voor eerlijk en transparant. Dat belooft wat....

May

2019-10-18 16:56:31

Wat een gezever allemaal. Wat maakt het uit of je door Oss of Uden gebeten wordt. Bijten doen ze toch. Zie bv het kwartje van kok, ooit terug gehad ? Nooit dus. Aardappel oogst mislukt, frietje wordt duurder (boer ziet er niks van). Aardappeloogst goed, frietje nog steeds duurder. Ik bedoel : ZE BELOVEN VAN ALLES EN DOEN TOCH WAAR ZE ZELF ZIN IN HEBBEN ZOLANG HET IN HUN STRAATJE PAST. Maar Jan houd ze in de gaten, tot dat hij ook €€€€ krijgt toegeschoven. En lult dan net zo hard mee.

nico degen

2019-10-18 17:41:16

Eindelijk iemand die het begrijpt.

Anton Coolen

2019-10-18 19:10:04

Wederom een uitstekende opmerking van onze erudiete oudere man.

May's gedachtegoed is blijkbaar zijn gedachtegoed. Verklaart hiermede al zijn bijzondere opmerkingen. Wij begrijpen zijn frustratie nu helemaal.

Deze wijsheid van hem ter kennisgeving aangenomen en overgegaan tot de orde van de dag.

Heer Degen, dank voor uw eindelijke duidelijkheid.

Geniet op uw vakantieoord.

PS: Carel, goed gezien.

nico degen

2019-10-18 23:11:12

Kom eens met wat nieuws, beste eenzijdige schrijver. Van welke leeftijd mag iemand tot welke leeftijd een reactie geven, zonder leeftijdsvermelding van onze dorpswijze. Lezen zonder de tekst om te buigen daar heeft Anton nooit van gehoord. Als ik zeg dat iemand het begrijpt zou ik volgens deze dorps wijze zijn gedachtegoed hebben. Als beste dorpswijze, je iemands gedachtegoed zou kunnen overnemen door het met haar of hem eens te zijn, ben ik toch blij dat ik het niet met u eens ben. Als u zo vol zit met de besluitvorming van de gemeenteraad om te herindelen met Uden, zijn er toch andere wegen om dit te verwezenlijken. Richt bijvoorbeeld een politieke partij op.

nico degen

2019-10-19 14:15:45

Vanmorgen in de postbus een papiertje met een wel heel twijfelachtige tekst. Ik zou moeten komen omdat ik ONTEVREDEN zou zijn. Kijk dat is precies wat ik bedoel, deze figuren haken in op een gevoel wat iedereen wel eens heeft. De meesten van ons weten daar wel mee om te gaan, zolang er niet een of andere pestkop het ons keer op keer inwrijft dat wij ontevreden moeten zijn en er ook recht op hebben. Als u niet ontevreden bent, laat u zich door een groep relmakers dan niet aanpraten dat u ontevreden moet zijn.

Wij de burgers van Landerd zijn mans genoeg om zelf te bepalen wanneer wij tevreden of niet zijn.

Carel

2019-10-19 18:01:19

Ik ben ontevreden..ik kom wel! Ik ben voor de gek gehouden. Geen maashorst maar gewoon Uden ...nee dank je! 

anton coolen

2019-10-19 20:25:55

Nico,

Foutje: U, als illegale bewoner op een vakantiepark (volgens uw zeggen reeds meer dan 20 jaar), betaalt veel belasting niet die een normale, legale Schaijkenaar wel moet betalen (verantwoordelijkheidsgevoel).

Nu even iets anders: Het vluchtschrift is duidelijk, doch u hoeft het er niet mee eens te zijn. Heeft totaal niets te maken met relschoppers.

Voor de duidelijkheid: ik hoor niet bij de actiegroep. Doch respecteer deze wel.

Verder: iedereen die niet hetzelfde denkt als u deugt niet. Dus ik denk dat er dus voor u niemand deugt.

Zie mijn verhaal, eerlijk en duidelijk. Doch daar zult u nooit inhoudelijk op reageren.

Gedraag je als een gast, zoals dat ook hoort. Ik heb wel begrip voor uw optreden in uw positie. U bent ook niet meer de jongste.

Verder schuif ik uw onzinverhaal wederom terzijde. Blijkbaar hebt u een ander geschrift gekregen dan ieder ander.

PS: Carel, je hebt weer gelijk.

May

2019-10-19 22:30:03

U ziet wel dat dhr coolen veel woorden boeken gevreten heeft met zijn moeilijk gelul allemaal. Ik zeg alleen maar heer coolen. Als u een scootet te koop hebt. Wil ik die voor €25,- kopen. Maar u wilt altijd MEER. Uw goed recht. Maar zo werkt het in alles ook bij gemeentes en overheid en verzekeringen. Ze willen altijd het besten voor zich zelf. Ik ook , u zeker. 

nico degen

2019-10-19 23:08:10

Helaas voor u beste dorps wijze moet ik u corrigeren. Ik ben al bijna twintig jaar ingeschreven bij de gemeente Landerd. Daarbij betaal ik alle belastingen die voor mij als inwoner gelden. Los van de onzin die u op de lezers van de Arena los laat, komt er nu nog laster ook bij. Daarbij schuwt u er niet voor om bewoners van Landerd tegen elkaar op te zetten door leugens over burgers te verspreiden. Wat mij betreft, bent u uw geloofwaardigheid volkomen kwijt.

Met vriendelijke groet,

Nico Degen.

anton coolen

2019-10-20 08:59:49

OZB voor een vakantiewoning is nu eenmaal anders dan bij een normale woning.

Ik laat het hier verder bij.

Tijd geeft raad.

Blijf gezond en een mooie zondag.

nico degen

2019-10-20 10:08:34

Zelfs dit is een onzinnige bewering, simpelweg omdat het geen vacantiewoning is. Gaat u maar vooral zo door dat bevestigd uw positie. Verder ben ik in de overtuiging dat u het hier niet bij laat.

nico degen

2019-10-22 11:55:30

Oh ja, beste dorpswijze, verder is de OZB nu eenmaal anders bij een rijtjeshuis dan bij uw kapitale villa. Nog meer van die onzinnige loze beweringen.

Fijne dag verder.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties