Schaijk

Vrijdagavond 21 juni: avond-natuurwandeling van IVN Oss

‘Op zoek naar de nachtzwaluw’

Door Frank van Dorst van IVN Oss

Op vrijdagavond 21 juni organiseert IVN Oss een avond-natuurwandeling met het thema: ‘Op zoek naar de nachtzwaluw’. De wandeling begint om 22.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Slabroekseweg, nabij het verkeersknooppunt Paalgraven. U kunt het vinden tussen het viaduct van de A50 en het ecoduct over de N324. Rij over de zuidelijke parallelweg van N324 vanaf de rotonde bij de Palmstraat in Schaijk, richting Heesch. De tocht duurt ongeveer 1½ uur. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen en een verrekijker mee te nemen. Natuurgidsen begeleiden de groepen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de wandeling is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan het einde van de tocht wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Nachtzwaluwen
Ze worden volop gesignaleerd op De Maashorst en specifiek ook in het gebied waar gewandeld gaat worden. De nachtzwaluw is een mysterieuze vogel. En niet alleen omdat hij vooral ’s nachts actief is.Hij heeft een bijzonder gedrag en vooral de geluiden die hij maakt vallen op als je eenmaal weet waar je op moet letten. Ook zijn naam is vreemd: het is namelijk geen zwaluw. Als de weersomstandigheden een beetje meezitten zullen we hem zeker gaan waarnemen. Laat in het voorjaar komt hij vanuit midden/zuid Afrika naar Nederland om te broeden. Deelnemers aan de wandeling krijgen er van alles over te horen.

Wandeling
Er wordt een stukje gelopen om in het gebied te komen waar de nachtzwaluw zijn voedsel vindt. Daarna zal de ‘wandeling’ vooral in houden dat er stil gestaan wordt om de vogel te spotten en, ook belangrijk, niet te verstoren. Daarom wordt er van de deelnemers verwacht dat ze stil zijn en hun ogen en oren goed de kost geven om deze bijzondere vogel te signaleren.

Voor meer informatie over de wandelingen van IVN Oss: kijk op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties