Schaijk

Vluchtelingenwerk houdt Multi Culti dag

Op wereldreis in Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Vluchtelingenwerk Landerd houdt zondag 30 september een Multi Culti dag. De organistaie wil tijdens deze dag nieuwkomers en de inwoners van Reek, Schaijk, Zeeland en omgeving nader tot elkaar laten komen. Ze hopen dat hier mooie ontmoetingen en duurzame contacten uit voortvloeien om zo de integratie en participatie verder te bevorderen. Tussen 11 en 16 uur is iedereen welkom in scoutinggebouw De Sprankel aan de Louwstraat 26 in Schaijk. Wethouder Moritz Böhmer geeft de dag een officieel tintje geven.

Vluchtelingenwerk heeft haar best gedaan om een zo'n leuk en divers mogelijk programma samen te stellen. Zo kun je kennismaken met en deelnemen aan verschillende culturele elementen. De Eritrese nieuwkomers branden en zetten bijvoorbeeld op traditionele wijze koffie, die je uiteraard ook mag proeven. Zij laten ook hun traditionele kledij zien. De culinaire culturen uit de herkomst landen ontbreken zeker niet. Genie tvan allerlei heerlijke hapjes uit onder meer Syrië en Eritrea. Proef de andere cultuur.

Taal speelt ook een rol op de Multi Culti dag. Maak kennis met de moedertalen van de nieuwkomers, ervaar hoe hoe erg zij hun best doen om Nederlands te leren en hoever zij daar al in zijn. Ook Taalklas Landerd presenteert zich. Verder is aan de kinderen gedacht. De buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZO zijn aanwezig voor allerlei sport- en spelactiviteiten. Scouting Schaijk houdt een kampvuuractiviteit.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties