Schaijk

Op afstand kiezen voor eeuwige rust in de natuur

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Vanaf 14 mei is het mogelijk om bij natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk een plekje te reserveren zonder dat een bezoek aan de natuurbegraafplaats nodig is. Er kan dus nu ook op afstand voor eeuwigdurende grafrust in de natuur gekozen worden, waarbij men later de specifieke plek daarvoor uitzoekt.

"Bij Natuurbegraven Nederland realiseren we ons dat het nu niet voor iedereen mogelijk of wenselijk is om naar buiten te gaan en een natuurbegraafplaats te bezoeken. In deze bijzondere tijd langskomen om een plekje voor de eeuwige grafrust uit te kiezen is dan, letterlijk, een stap te ver", zegt Joke Schilstra, manager natuurbegraafplaats Maashorst.
"Het is een bijzondere tijd waarin we meer naar elkaar omzien en goed voor elkaar willen zorgen. En misschien ook wel een tijd waarin we ons bewust zijn dat wij of onze dierbaren er niet altijd zullen zijn. Op de natuurbegraafplaats merken we dat mensen daar juist in deze tijd over nadenken en daar met naasten over praten. Het geeft dan rust te weten dat je alles goed geregeld hebt."

Op een natuurbegraafplaats kies je zelf een plekje in het natuurgebied uit dat bij jou past. Een laatste rustplaats om begraven te worden, of voor de as of urn. Maar precies dat is in deze tijd niet voor iedereen mogelijk of wenselijk. Joke Schilstra: “Daarom bieden we mensen nu de mogelijkheid aan om een plekje te reserveren, zonder dat je langs hoeft te komen om het eigen plekje uit te kiezen. Dat kan op een later moment.”

Om meer te weten te komen over het op afstand kiezen voor eeuwige grafrust in de natuur of over wat de mogelijkheden zijn, kijk op www.maashorst.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties