Schaijk

Dinsdag 10 november van 10 tot 17 uur

Oogmeetcaravan van Rodenstock bij Manders Optiek en Juwelier Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Manders Optiek en Juwelier uit Schaijk bestaat negentig jaar en viert dit met verschillende acties. Zo staat er dinsdag 10 november een speciale oogmeetcaravan van fabrikant Rodenstock voor de deur. Van 10 tot 17 uur kun je er terecht voor een kosteloos B.I.G. Vision oogonderzoek. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Maak dan vandaag nog een afspraak via 0486-461881.

Zo'n 98 procent van alle brillenglazen komt niet exact overeenkomen met de ogen van de drager. "Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking", zegt Jan Arts van Manders uit Schaijk. "Toch blijkt dat het overgrote merendel van alle brillenglazen wereldwijd al jarenlang wordt geproduceerd op basis van de berekening van een honderdachttien jaar oud standaard oogmodel. Als gevolg hiervan draagt slechts twee procent van de wereldbevolking een bril die exact aansluit bij hun ogen."
Daar is dus nog veel ruimte voor verbetering. "Dankzij B.I.G. Vision van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog", vervolgt Jan. "Hierin gaan wij veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring, omdat de glazen afgestemd zijn op de unieke kenmerken van allebei jouw ogen."

Persoonlijk zichtvermogen
B.I.G. staat voor Biometric Intelligent Glasses. Manders Optiek en Juwelier gebruikt de hypernauwkeurige DNEye Scanner van Rodenstock voor oogonderzoek. "We gebruiken duizenden gegevenspunten om beide ogen exact in kaart te brengen", legt Jan uit. "Hierbij worden jouw persoonlijke en biometrische parameters gemeten, zoals de lengte van je ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer. Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die we nodig hebben om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van je persoonlijke zichtvermogen."

Manders Optiek & Juwelier is te vinden aan de Runstraat 10 in Schaijk. De winkel is vijf dagen per week geopend. Dinsdag tot en met donderdag van 9 tot 18 uur, vrijdag van 9 tot 21 uur en zaterdag van 9 tot 16 uur. Kijk voor informatie op www.optiek-juwelier.nl

|Doorsturen

anton coolen

2020-11-05 16:31:52

Altijd doen. Dan ziet u het daarna weer zitten in deze moeilijke tijd.

Blijf gezond.

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties