Schaijk

Online Vrienden maken bij Onder de Linde

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het initiatief ‘Vrienden Maken Onder de Linde’ bij zorgcoöperatie Schaijk gaat door, maar dan online via Discord, een soort chatplatform voor gaming-communities. Vrienden Maken Onder de Linde vindt normaal gesproken plaats bij het ontmoetingscentrum van de zorgcoöperatie in Schaijk. De bijeenkomsten zijn iedere eerste zaterdag van de maand van 19 tot 21 uur. "Binnen de regelgeving op dit moment mogen deze niet plaatsvinden, tot grote teleurstelling van de jongeren die er komen. Daarom gaan we online door en kan ‘Vrienden Maken Onder de Linde; zaterdag 4 april toch doorgaan", vertelt Preventiewerker Jeugd Tobias Jubbega.

Discord is een app die veel gebruikt wordt door gamers om te kunnen chatten tijdens het gamen, legt Tobias uit. "De app is daarom heel geschikt om in contact te komen met jeugd die behoefte heeft aan een praatje. Dit kan via een tekst- of spraakkanaal op de Discord-server van de Preventiewerker Jeugd. De afgelopen twee weken hebben we hier al jongeren gesproken, wat betekent dat het werkt."

Wil je graag gebruikmaken van de chat dan kan dat door een gratis account aan te maken op Discord. Wil je in contact komen, voeg dan ‘Preventiewerker Jeugd#4722’ toe in Discord. Tobias: "Als je een vraag hebt of gewoon even je verhaal kwijt wilt, is het ook prima. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een bijeenkomst van ‘Vrienden Maken Onder de Linde’ dan kan ik je eventueel uitnodigen voor de chat."

Naast de maandelijkse bijeenkomsten online kun je ook doordeweeks tussen 10 en 12 uur terecht met je vraag of verhaal. De chat staat open voor alle jongeren tot 23 jaar. Ook dan stuur je gewoon even een uitnodiging naar Preventiewerker Jeugd#4722.

Is Discord niet je ding of kom je er niet uit? Telefonisch of via Whatsapp is Tobias Jubbega ook prima bereikbaar: 06-40091083.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties