Schaijk

Oefenen met Nederlandse taal in bibliotheken Schaijk en Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ZEELAND - De bibliotheken in Schaijk en Zeeland verzorgen vanaf januari 2021 wekelijks trainingen voor iedereen die meer wil leren van de Nederlandse taal. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor een diverse groep mensen, van mensen die al lang geleden naar Nederland zijn gekomen tot vluchtelingen/statushouders die de taal van hun nieuwe land beter willen leren. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.

De bijeenkomsten bestaan uit twee onderdelen. Het eerste deel is een online-training op een computer van de bibliotheek met taalprogramma’s van oefenen.nl. Het tweede deel is oefenen met spreken. Beide delen worden begeleid door twee vrijwilligers. De gesprekken in het tweede deel gaan over allerlei dagelijkse onderwerpen.

De bijeenkomsten in Schaijk beginnen op dinsdag 12 januari, in Zeeland op donderdag 14 januari. In beide plaatsen is dat van 9.30 tot 11.30 uur. Wie mee wil doen of wie iemand anders wil aanmelden kan dat bij: Bibliotheek Schaijk, Marjan Kouwenberg, 0486-461788, e-mail: smk@nobb.nl. Bibliotheek Zeeland, Marianne Dekkers, 0486-451244, e-mail: zmd@nobb.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties