Schaijk

Lunenborg Clinics in Schaijk helpt mensen met snurkproblemen en lichte slaapapneu

Nooit meer snurken met de Nastent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Zo'n veertig procent van de mannen en twintig procent van de vrouwen snurkt of lijdt aan slaapapneu. Behalve tot chronische vermoeidheid kan dit leiden tot serieuze relatieproblemen en diverse gezondheidsklachten. Hoe kom je van snurken af? Lunenborg Clinics aan de Schutsboomstraat 42 in Schaijk biedt uitkomst met het product Nastent.

Behalve tot chronische vermoeidheid kan snurken leiden tot serieuze relatieproblemen.

Snurken is een hevig geluid tijdens de slaap met een intensiteit die kan oplopen tot wel honderd decibel (vergelijkbaar met het geluid van een boor, red.). Dit beïnvloedt niet alleen het slaappatroon, maar kan ook een negatieve impact hebben op je sociale leven, zoals relatieproblemen, chronische vermoeidheid en een verminderde waakzaamheid.

Slaapapneu
Wanneer je zo erg snurkt dat je stopt met ademen, heb je te maken met slaapapneu. Er kan tijdens slaapapneu een ernstige zuurstofdaling optreden. Daardoor gaat je bloeddruk omhoog en stijgt je hartfrequentie. Mensen met slaapapneu lopen grote gezondheidsrisico's, zoals een plotseling overlijden, een herseninfarct of een hersenbloeding.

Wat is de Nastent?
Lunenborg Clinics in Schaijk adviseert en begeleidt mensen met snurkproblemen en lichte slaapapneu. "Dit doen wij met het product Nastent in samenwerking met Mudita BV. Nastent is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. Het ziet eruit als een klein slangetje en wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht. De katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig) en belet dat de luchtwegen afgesloten raken. Het voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneu", zegt Gert Lunenborg, die een ervaringsdeskundige is. "Ik gebruik de Nastent zelf ook. Het werkt fantastisch. Ik was altijd moe, dat is nu helemaal weg. Én ik snurk niet meer."

Gebruiksvriendelijk
De Nastent is volgens Lunenborg vele malen gebruiksvriendelijker dan het ademhalingsondersteuningapparaat CPAP. "Daarbij heb je tijdens de slaap een groot en onhandig pilotenmasker op waar via een apparaat lucht in wordt geblazen. Het voordeel van de Nastent ten opzichte van de CPAP en andere producten is dat het na een periode van gewenning geen ongemak veroorzaakt tijdens de slaap en vrijwel onzichtbaar is."

De Nastent is gemaakt van een uiterst zacht materiaal (siliconen en glycerine) en is zo ontworpen dat de patiënten het met minimaal ongemak kunnen gebruiken. Het ingenieuze slangetje is wereldwijd verkrijgbaar en wordt door verschillende KNO-artsen in Nederland aanbevolen. Om ongemak te minimaliseren, zijn acht verschillende maten van de Nastent ontworpen voor het linker neusgat en acht verschillende maten voor het rechter neusgat.

Vrijblijvend proberen
Gert Lunenborg biedt de Nastent inmiddels zo'n halfjaar aan mensen met snurkproblemen of lichte slaapapneu aan. "We krijgen tot nu toe erg goede reacties. Het overgrote deel van de mensen is er heel tevreden mee."
Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak met Lunenborg Clinics en laat je adviseren. Of kom langs tijdens het wekelijkse inloopspreekuur op donderdagavond tussen 19 en 21 uur.


Laat ook je tanden bleken bij Lunenborg Clinics
Bij Lunenborg Clinics kun je ook terecht voor het professioneel laten bleken van je tanden. Waar het in Amerika sinds jaar en dag net zo gewoon is als een bezoekje aan de kapper of schoonheidsspecialist, is tanden bleken de laatste jaren ook in Nederland sterk in opkomst. Hoewel gele tanden in principe geen klachten geven, zien de meeste mensen het wel als ontsierend. Tanden bleken biedt dan uitkomst.

Het bleken van verkleurde tanden en kiezen wordt met veel succes toegepast in de Schaijkse kliniek. "Je tanden bestaan uit tandbeen en daaroverheen een glazuurlaag. In onze behandelingen doen wij niets aan het tandbeen en de eigenschappen van je tanden. We pakken uitsluitend de toplaag van het glazuur aan, daar bleken we de aanslag van af", legt Gert Lunenborg uit.

4 tot 12 tinten lichter
Bij het tanden bleken lig je in een comfortabele massagestoel. Je krijg een mondspreider in waarna de speciale bleekgel op de tanden wordt aangebracht. Deze wordt gedurende 15 minuten gedroogd door een speciale LEDlamp, terwijl er ook zuurstof over je tanden wordt geblazen. Na 15 minuten wordt er weer nieuwe gel aangebracht. "Na een behandeling van twee keer 15 minuten zijn je tanden gegarandeerd vier tinten lichter. Na vier keer 15 minuten acht tinten en na zes keer 15 minuten zelfs twaalf tinten lichter."
De behandeling doet geen pijn. "Het is honderd procent veilig en je ondervindt geen schadelijke gevolgen. Na afloop vindt er een nieuwe kleurbepaling van de tanden plaats met het oog op een eventueel volgend bezoek. Het resultaat blijft twee jaar zichtbaar, afhankelijk van hoe je met je tanden omgaat."
Tanden bleken kan bij Lunenborg Clinics al vanaf 99 euro. In de maanden december en januari elke vrijdag 79 euro (alleen op afspraak).


Meet eenvoudig je longinhoud en -kracht met de Spiromagic
In samenwerking met Mudita BV adviseert Lunenborg Clinics mensen bij het gebruik van de Spiromagic. Met deze in Denemarken geproduceerde smartphone based spirometer kunnen mensen met astma of COPD, maar ook wat fanatiekere sporters op eenvoudige wijze de status van hun longen en conditie meten. Met de Spiromagic meet je niet alleen je longinhoud, maar ook de kracht van je longen. Het wereldwijd gepatenteerde apparaatje werkt zeer accuraat en is heel eenvoudig in gebruik. Door drie keer uit te ademen in de Spiromagic meet je binnen enkele seconden je longfunctie.

Maak vrijblijvend een afspraak in de kliniek om de Spiromagic uit te proberen.

Lunenborg Clinics is gevestigd aan de Schutsboomstraat 42 in Schaijk. Meer informatie: www.lunenborgclinics.nl, info@lunenborgclinics.nl of 06-83837317.

Gert Lunenborg helpt bij het inbrengen van de Nastent.

De Nastent.

Spiromagic.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties