Schaijk

'Ik heb nieuwe prikkels en uitdaging nodig'

Nieuwe stap voor Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts heeft een belangrijke beslissing genomen met het oog op haar toekomst. Vanaf 1 april zal zij trainen bij de Belgische toptrainster Carine Herrygers en haar team in het Belgische Turnhout.

Lois stijlvol in actie. (Karin Wijma Fotografie/BKV Den Bosch)

Sinds 2011 is Lois lid van BKV, de club in 's-Hertogenbosch die haar het kunstschaatsen leerde. Zij heeft daar in de afgelopen 7 jaar - met heel veel plezier - enorm veel geleerd en bereikt onder leiding van hoofdcoaches Thierry Cerez (Frankrijk) en Susanne Cerez-Peters (Duitsland). Nu vindt Lois het tijd voor een nieuwe stap. "Ik hou echt van de club die ik nu ga verlaten, maar ik moet dit doen. Ik heb nieuwe prikkels en uitdaging nodig. Ik wil graag uitgroeien tot een goede kunstschaatsster. Ik geloof dat ik bij Team Carine de juiste omgeving krijg om mezelf te verbeteren in mijn sport. Ik zou graag ooit uitgezonden willen worden naar een ISU Junior Grandprix. Ik hoop dat ik met Team Carine mijn droom kan verwezenlijken, mijn dubbele sprongen kan verbeteren en kan uitbouwen tot een mooie dubbel axel en triples (drievoudige sprongen, red.). Daar ga ik voor en ik heb veel zin om naar Belgie te gaan! Ik ben BKV en mijn huidige coaches en trainers dankbaar voor alle mooie succesvolle jaren samen, samen hebben we veel mooie dingen bereikt en meegemaakt."

In de laatste wedstrijd van het seizoen, de Coupe de Printemps in Luxemburg, wist Lois Marly de veertiende plaats te bemachtigen in een sterk bezet internationale deelnemersveld. Dit met een bijna foutloze korte kür en een vlammende vrije kür. In het internationale circuit worden er in de categorie waar Lois nu schaatst, al dubbel Axels en diverse triples gesprongen door diverse buitenlandse schaatssters, dat geeft het niveau aan waar hard naartoe gewerkt wordt door de jonge Nederlandse kunstschaatssters. Het komende jaar zal Lois waarschijnlijk nog een jaar uitkomen in de Advanced Novice categorie, waar ze het wedstrijdseizoen daarna waarschijnlijk de overstap zal maken naar de Junioren.

Lois start per 1 april met haar zomertrainingen in het Belgische Turnhout, om toe te werken naar het nieuwe wedstrijdseizoen.

(foto: Piet van Es)

(foto: Piet van Es)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties