Schaijk

Nieuwe oppascursus voor Schaijkse jeugd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In Schaijk wordt op veler verzoek een nieuwe oppascursus georganiseerd. In vier bijeenkomsten leren jongens en meisjes tussen de 11 en 14 jaar oud waar ze op dienen te letten bij een middagje of avondje oppassen. Er is plek voor tien à twaalf jongeren. De cursus wordt afgesloten met een heus diploma.

Jongeren die meedoen aan de oppascursus leren allerlei praktische zaken. "Bijvoorbeeld hoe je een kennismakingsgesprek voert met de ouders en hoe je kunt overleggen over je vergoeding", vertelt Tobias Jubbega, preventiewerker jeugd. "Verder natuurlijk hoe je kinderen van het gezin beter leert kennen, hoe je zorgt voor veiligheid en wat je kunt doen als de telefoon gaat of de deurbel klinkt. Ook krijg je tips wat je eventueel kunt doen als kinderen niet willen of kunnen slapen, hoe om te gaan met opruimen, etenstijd en bedtijd plus nog veel meer handige zaken."
Zodra je de cursus met succes hebt volbracht, kun je in allerlei situaties goed omgaan met kinderen. Tobias: "Je kunt ze troosten, je kunt ze prijzen, complimentjes geven. Het is heel goed als je duidelijk je regels en grenzen kunt aangeven. Na afloop ontvang je een oppasdiploma. Daarmee heb je toch een streepje voor op de rest. Ouders vinden het namelijk heel fijn als hun oppas al wat meer weet."

Aanmelden
De cursus bestaat uit vier avonden op maandag 28 oktober, 4 november, 11 november en 25 november van 18.30 tot uiterlijk 20 uur. Er zijn tien à twaalf plekken beschikbaar voor jongeren uit groep 8 van de basisschool tot en met de derde klas van het voortgezet onderwijs. Zorg er dus voor dat je je van tevoren aanmeldt bij Tobias via tobias@preventiewerkerjeugd.nl. Bij hem kun je ook terecht met eventuele vragen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties