Schaijk

Nieuwe kleding voor Landerdse brandweer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ZEELAND - Alle vrijwilligers van brandweer Schaijk en Zeeland zijn 26 augustus voorzien van nieuwe uitrukkleding. De brandweer stapt af van de bekende zwarte pakken en heeft bewust gekozen voor een licht pak. Hierdoor is makkelijker te zien als een pak vervuild is en schoongemaakt moet worden. Op de post is een reservepak voor iedereen aanwezig, dus de vrijwilliger heeft altijd een schoon pak beschikbaar.

Brandweer Schaijk. (foto: Cecile de Graauw)

Er is ook gekozen voor een wat dunner en daardoor minder zwaar pak. Het voordeel hiervan is dat de drager het gevaar van brand beter kan inschatten. Je kunt de hitte van de brand beter waarnemen. Daarnaast is het pak minder warm bij andere klussen die de brandweer doet, zoals hulpverlening. Bij de voorgaande kleding waren er klachten over hittestuwing. Dat moet nu grotendeels verholpen zijn.
Dit jaar worden alle brandweerposten van Veiligheidsregio Brabant-Noord voorzien van deze pakken. De kleding wordt centraal gewassen en rouleert door de hele regio.

In Schaijk en Zeeland zijn ze altijd op zoek naar nieuwe collega's. Heb je interesse en kun je met name overdag snel in de kazerne zijn? Neem dan contact op met de betreffende postcommandant: Rik Zwaans (r.zwaans@brwbn.nl) in Schaijk en Marcel Bongers in Zeeland (m.bongers@brwbn.nl).

Brandweer Zeeland. (foto: Cecile de Graauw)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties