Schaijk

Grote loods aan Zandstraat 18 in Schaijk

Nieuwe inzamellocatie voor goederen StiMiRo

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Stichting Minderbedeelden Roemenië uit Schaijk zat een tijdje zonder vaste inzamellocatie. Ze waren op zoek naar een nieuwe plek. In maart kwam er groen licht voor een prachtige ruimte aan de Zandstraat 18. Het nadeel: die kon pas 1 juli in gebruik genomen worden. Inmiddels is het zover en staan de vrijwilligers vier dagen per week klaar om goederen en lang houdbare levensmiddelen in ontvangst te nemen.

StiMiRo zat voorheen in Stal Swanenberg aan de Duifhuisstraat. Nadat die locatie verkocht werd door de verhuurder moest de stichting er begin dit jaar uit. Sindsdien waren ze op zoek naar een andere plek. Die vonden ze na een paar maanden bij tuinder Geert-Jan Spanjers, maar de loods was niet direct beschikbaar. In de tussentijd ging het inzamelen van kleding gewoon door. Mensen konden het op afspraak bij een van de vrijwilligers thuis brengen.

Openingstijden
Tot grote vreugde van de organisatie kunnen mensen vanaf nu terecht op de nieuwe locatie, waar ze 550 vierkante meter tot hun beschikking hebben. De inrichting is nog niet helemaal afgerond, maar mensen zijn al van harte welkom op de Zandstraat 18. Daar kun je kleding, schoenen en andere overtollige artikelen doneren. Ook lang houdbare levensmiddelen zijn heel erg gewenst bij StiMiRo. Je bent welkom op maandag van 9 tot 16 uur, dinsdag van 9 tot 12 uur, vrijdag van 13 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur.

Pakketten voor Roemenië
StiMiRo zet zich in voor de minderbedeelden in Roemenië. Wim Jilessen is al sinds 2003 betrokken bij acties om goederen, kleding en schoenen in te zamelen voor mensen in dat land die dit hard nodig hebben. Vele vrijwilligers sorteren de gedoneerde spullen, maken ze waar nodig schoon en stellen tot slot pakketten samen die rechtstreeks naar Roemenië kunnen. Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Wim Jilesen via 06-53846562 of wimjilesen.stimiro@gmail.com.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties