Schaijk

Woonzorgcentrum rondt metamorfosetraject af

Nieuwe Hoeven Schaijk opent Theehuis De Hooijmijt

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Woonzorgcentrum Nieuwe Hoeven in Schaijk, een locatie van BrabantZorg, heeft een groene metamorfose ondergaan. Afgelopen jaar is een voedselbos aangelegd met een plukroute, teeltvelden, (bos)weides met Berkshire-varkens én een zaaituin voor wilde bijen, vlinders en andere insecten. Donderdag 4 juli kwam hier ook Theehuis De Hooimijt bij: een multifunctionele ontmoetingsplek in de natuur. Bewoners en bezoekers van Nieuwe Hoeven, maar ook passanten kunnen hier gebruik van maken. Met de ingebruikname van het theehuis is een grootschalige metamorfose van het terrein van Nieuwe Hoeven afgerond.

Peter Verkuijlen, regiomanager BrabantZorg: “Wij ondernemen diverse groene initiatieven omdat we ervan overtuigd zijn dat de dag van bewoners, hun familie én andere bezoekers van Nieuwe Hoeven aangenamer wordt als we optimaal gebruikmaken van de mooie groene omgeving van ons woonzorgcentrum. Buiten zijn levert vitaliteit, betere eetlust, beter slapen, maar óók minder medicijnen op”.

Donderdag 4 juli onthulde wethouder Hans Vereijken van de gemeente Landerd samen met Peter Verkuijlen De Hooimijt. Het theehuis wordt gerund door medewerkers van Carrousel Groen, een onderdeel van Nieuwe Hoeven dat mensen met een ondersteuningsvraag uit Landerd en omgeving zinvol werk biedt. Mensen kunnen hier terecht oor een kopje thee, koffie, een gezond drankje of een taartje van Carrousel Groen. De Hooimijt is vanaf 8 juli zeven dagen in de week geopend. Van maandag tot vrijdag van 10 tot 16.30 uur en in het weekend van 11 tot 16.30 uur. De ruimte kan ook gereserveerd worden voor vergaderingen en feestjes.

De vergroening van Nieuwe Hoeven is mede mogelijk geworden dankzij een subsidie die woonzorgcentrum Nieuwe Hoeven ontving van de provincie Noord-Brabant in het kader van het project ‘Landschappen van allure, meer Maashorst’.

Metamorfose compleet
De plukroute door het voedselbos is 700 meter lang. Op de route zijn eetbare plantensoorten en een voedselbos met onder andere hazelnoten, honingbessen, pruimen en perziken te vinden. Verkuijlen: “Het hele jaar door kunnen bewoners, familie en bezoekers van Nieuwe Hoeven hier wel iets oogsten”. Ook dieren hebben een plek in het voedselbos; er lopen ook kippen en Berkshire-varkens rond. Verkuijlen: “De varkens helpen om de voedselcirkel rond te maken. Het groenafval en voedselresten van Nieuwe Hoeven geven we aan de varkens én gebruiken we om de bodem te bemesten. In een later stadium gebruiken we het vlees van de varkens voor de maaltijden van bewoners. Zo helpen de varkens om de duurzaamheidsdoelen van BrabantZorg te realiseren.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties