Schaijk

Nieuw natuurgebied met vlinderidylle in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Op vrijdag 16 maart vindt bij de Boshut van Charme camping Hartje Groen in Schaijk de officiële opening plaats van een nieuw natuurgebied met vlinderidylle aan de Udensedreef. Tevens worden er nieuwe ontdektassen en -karren voor het Docus de Das Avonturenpad in gebruik genomen. De opening vindt plaats van 14 tot 15 uur.

Charme Camping Hartje Groen en Natuurbegraafplaats Maashorst werken in het kader van Landschappen van Allure aan een mooiere Maashorst. Charme Camping Hartje Groen heeft in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst de Docus de Das Bolderkar en de Docus de Das Spelletjestas ontwikkeld. Beide zitten boordevol spelletjes en onderzoeksopdrachten voor nóg meer natuurplezier op het Docus de Das avonturenpad. De kleine huurbijdrage komt ten goede aan het Natuurfonds Maashorst. Deze tassen en karren zijn vanaf vrijdag te huur bij de Boshut.

Natuurbegraafplaats Maashorst heeft een nieuw natuurgebied aan de Udensedreef ingericht waarbij het oude landschap met stuifduinen is hersteld en een ven is aangelegd. Daarnaast is er in samenwerking met Charme Camping Hartje Groen, enkele vrijwilligers en de Vlinderstichting een vlinderidylle gerealiseerd. Dit is een bloemrijke plek voor vlinders, bijen en mensen. Bezoekers kunnen genieten van dit stukje nieuwe natuur, een oase voor vlinders, bijen en libellen.
Ook is er een nieuw halfverhard wandelpad aangelegd dat de Udense dreef verbindt met de Legerstraat. Het natuurgebied is tussen zonsopgang en -ondergang vrij toegankelijk.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties