Schaijk

Maarten Hendriks volgt Roy van Boekel op als voorzitter Stichting Carnaval

Nieuw Moeslands carnavalsseizoen gestart

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MOESLAND - Met het traditionele 11e van de 11e-bal is afgelopen zaterdag in De Raaf in Schaijk het Moeslands carnavalsseizoen 2018-2019 geopend. Daarbij werd officieel afscheid genomen van voorzitter Roy van Boekel, die deze taak overdraagt aan grootvorst Maarten Hendriks. Op zijn beurt wordt Maarten in 2019 opgevolgd door secretaris Twan van Zandvoort. Prins Bart en Prinses Nomie gaan vol enthousiasme hun tweede carnavalsjaar tegemoet. Volgens Bart hoefde zijn lijfspreuk weinig aanpassing: 'Carnavalle doe de vûr mekoar en mi mekoar.' Een echte Moeszak ziet het verschil…

Tijdens de brunch op zondagochtend werd uitgebreid stilgestaan bij nog een flink aantal personele wisselingen bij de Stichting Carnaval. Zes nieuwe meisjes werden bij de Prinselijke Dansgarde welkom geheten: Mare Lange, Roos Kouwenberg, Mijntje Klessens, Suze Koninkx, Ivy Danen en Jade van de Wiel. Twan van Horssen en Johnny Spierings zijn dit jaar lid geworden van de Raad van Elf. 

Marieke van Duijnhoven is benoemd tot nieuwe voorzitter van het Moeslands Jeugdcarnaval. Zij volgt daarmee Jan van der Linden op die voorzitter is geworden van een nieuwe afdeling binnen de Stichting: het jongerencarnaval, dat een feestprogramma biedt aan de jeugd van 12 tot 16 jaar. Uitgebreide aandacht was er ook voor het vertrek – na ruim 33 jaar – van Meggy van der Hoogen bij de Huppelpupkes. Peggy Gosens en Rian van Griensven namen op hun beurt afscheid van het bestuur van Jeugdcarnaval. Bij de Prinselijke Dansgarde werden Lieke van Rooij, Danique van Ras en Jody Sijmens bedankt voor hun jarenlange bijdragen.

Naast Roy van Boekel treden ook Willie van Esch en Peter Klievink af bij het bestuur van de Stichting. Willie heeft zich maar liefst 27 jaar ingezet voor het Schaijkse carnaval. Peter is vanaf 2005 betrokken bij de Stichting. Alle drie samen zorgden ze voor ruim 44 jaar inzet en ervaring. De nieuwe bestuursleden zijn de raadsleden Joost Geurts van Kessel en Ton Snoeks. Jaap Oliemeulen wordt de nieuwe secretaris.

Aan het eind van de ochtend mochten Prins Bart en Prinses Nomie de inmiddels vertrouwde leverancier van prinsmobielen een nieuwe vorstelijke auto in ontvangst nemen. Mark en Dorothé van Zummeren hadden – zoals elk jaar – een mooie verrassing in petto: een prachtige prinsmobiel waarmee Prins Bart en Prinses Nomie de komende maanden nog vaak in Schaijk en omstreken te bewonderen zullen zijn.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties