Schaijk

Help Sint met het vullen van lege schoenen in Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Natuurlijk Schaijk komt ook dit jaar in actie voor dorpsgenoten die het minder breed hebben. De werkgroep Stille Armoede wil hen een cadeau op maat geven. Daarbij kunnen ze ieders hulp goed gebruiken. Doe aankopen in Schaijk of doneer bijvoorbeeld een geldbedrag.

Het doel van de actie is simpel: zorgen dat mensen met een kleine beurs tóch een sinterklaas- of kerstcadeau krijgen. Vorig jaar werd de actie voor het eerst gehouden en met succes. Veel Schaijkenaren, ondernemers en de Rotary Schaijk-Land van Ravenstein doneerden geld, waardoor het mogelijk was om cadeaus te geven. “Denk hierbij aan een kledingbon, een fiets om naar een bijbaan te gaan of een boormachine om klussend even je zorgen te vergeten”, zegt Hermien Wingens namens de werkgroep.

Wensenlijstje
De mensen voor wie de actie is bedoeld, mogen zelf hun wensenlijstje doorgeven. Daardoor kan de werkgroep gericht shoppen en krijgen de Schaijkenaren die het nodig hebben een cadeau waar ze wat aan hebben. “De vraag is: stel dat er geen geldproblemen zouden zijn, wat zou je aan Sinterklaas voor jezelf vragen?”, legt Hermien uit. “Dit vonden de mensen best moeilijk, omdat ze vinden dat ze snel te veel vragen. We zijn er vorig jaar in geslaagd om voor deze mensen hun wens in vervulling te laten gaan.”
Ook dit jaar hebben de Schaijkse winkeliers en de werkgroep Stille Armoede de handen ineen geslagen met de decemberactie. Het thema is om cadeaus te organiseren voor dorpsgenoten die het niet breed hebben. In de winkels in Schaijk krijgen bezoekers bij elke aankoop lootjes. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen. Daarnaast dragen de winkeliers een mooi bedrag bij aan de actie en roepen de winkelbezoekers op hetzelfde te doen.

Doneer ook
Goed nieuws, want ook jij kunt hierbij helpen. Wil je iets betekenen? Doneer nu via NL85 RABO 0357 4454 65 ten name van Stichting Natuurlijk Schaijk onder vermelding van ‘cadeau’. Met dit kleine gebaar kun je een andere Schaijkenaar die het wat minder heeft ook een goed gevoel geven!

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties