Schaijk

Natuurcentrum geeft kinderen buitenles over eekhoorns bij Hartje Groen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Natuurcentrum De Maashorst gaf in oktober en november tientallen buitenlessen over eekhoorns bij Charmecamping Hartje Groen in Schaijk. Bijna 500 kleuters uit de hele regio leerden van alles over de pluizige knaagdieren, die zich met name in de herfstmaanden veel laten zien. Afgelopen week was de laatste buitenles op deze locatie.

De les startte in het activiteitenlokaal van Hartje Groen. De kleuters kregen daar een introductie om vervolgens verkleed als eekhoorn in het bos op Hartje Groen te ontdekken hoe het is om een eekhoorn te zijn. De leerlingen leerden tijdens de lessen hoe eekhoorns leven, wonen, bewegen, eten zoeken en bewaren en wie de natuurlijke vijanden zijn. Ook leerden ze zaden en noten herkennen. Ze keken, voelden, proefden en liepen als een eekhoorntje. De vlugge eekhoorns deden samen een tikspel en probeerden te ontkomen aan ‘de havik’. De jonge leerlingen hebben geleerd dat uit een eikel, hazelnoot of dennenzaadje een nieuwe boom kan groeien.

In april en mei komen er weer schoolklassen naar de charmecamping midden in de Maashorst. Dan gaan de buitenlessen, ditmaal voor leerlingen uit groep 5 en 6, over vlinders. De enorme vlinderidylle van Hartje Groen – één van de grootste van Nederland – is uitermate geschikt voor een buitenles over deze bijzondere insecten.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties