Schaijk

Muzis start nieuwe seizoen op 12 september

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Waar in het afgelopen seizoen nauwelijks een concert heeft kunnen plaatsvinden, hoopt Muzis dit jaar weer een prachtige concertreeks te kunnen neerzetten. Om te beginnen met het optreden van Ongestreken op 12 september in De Phoenix in Schaijk om 12 uur.

Ensemble Ongestreken is een energiek ensemble in een bijzondere bezetting: Michelle Verheggen (harp), Matthijs van der Moolen (trombone), Ben Zelinsky (fagot), Vincent Martig (klarinet) en Tirza Leenman (fluit). De combinatie van een gemixt blaaskwartet en harp geeft veel nieuwe kleuren en klanken aan de muziek. Muziek die overigens door de eigen ensembleleden gearrangeerd wordt.
De musici ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij allen inmiddels hun studie hebben afgerond. Het repertoire van Ongestreken is breed, maar bestaat voornamelijk uit laatromantisch en twintigste-eeuws repertoire.

A Frenchman in New York
Zoekt een Europeaan overzee hetzelfde als een Amerikaan in Parijs? In het programma A Frenchman in New York neemt ensemble Ongestreken je mee van het idyllische Franse platteland naar de grote stad waar van alles gebeurt. Je hoort muziek van Maurice Ravel en George Gershwin (die elkaar zowel in Parijs als in New York ontmoetten en inspireerden) en Debussy, die een enorme inspiratiebron was voor Gershwin's An American in Paris.

Kaarten zijn te bestellen via de website www.muzis.nl of aan de kassa. (Vooraf aanmelden is voor kassaverkoop vanwege de corona maatregelen wel verplicht via info@muzis.nl of 06-33085366).

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties