Schaijk

Argentijnse tangosalon in Schaijk

Muzis Landerd op 8 november geheel coronaproof

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Onder de vlag van Muzis Landerd geeft het ensemble Astori Amsterdam zondag 8 november twee voorstellingen in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. Geheel coronaproof, zo laat de organisatie weten. 

Een concert dat in deze tijd nog doorgang kan vinden, zult u zich misschien afvragen? "Die vraag hebben wij onszelf natuurlijk ook meermaals gesteld", zegt Mari Wingens namens Muzis Landerd. "En die hebben we gelukkig in goed overleg met De Phoenix met 'ja' kunnen beantwoorden. Het concert wordt wel op een andere wijze ingevuld dan men van ons gewend is. Er zijn nu namelijk twee voorstellingen van een uur - om 12 uur en om 14 uur - waarbij maximaal 30 personen in de zaal kunnen. De voorstelling van 12 uur is overigens reeds uitverkocht."
Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden. Verdere informatie hierover staat op www.muzis.nl

Astori Amsterdam
Hoe kom je, als je uit ons nuchtere, koude kikkerlandje komt, dichter bij de tangomuziek? Door te begrijpen wat de Argentijnse dichters ons wilden vertellen, denken Wiesje Nuiver (viool), Vincent van Amsterdam (accordeon), James Oesi (contrabas) en Sterre Konijn (zang) van het ensemble Astori Amsterdam. Zij gaan het experiment aan en brengen een tangoprogramma met liederen uit Buenos Aires, vertaald naar het Nederlands. Laat je vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over de prostituee Maria die alle straten van Buenos Aires kent en de mannen om haar vinger windt, en over de dichteres Alfonsina, die op de bodem van de zee ligt en nu in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Probeer je de verloren vogels voor te stellen en de vreugde van de waanzin. Luister daarnaast naar prachtige instrumentale tangoklassiekers van Piazzolla en Zabales en waan je, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties