Schaijk

Zondag 25 augustus in Schaijk

Muzikaal duo ReMake speelt op bosterras Hartje Groen & De Boshut

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het duo ReMake, bestaande uit Martien Tieben en Kees de Zeeuw, geeft zondagmiddag 25 augustus vanaf 14 uur een concert op het bosterras van charmecamping Hartje Groen & De Boshut in Schaijk.

ReMake bestaat uit twee mannen die met behulp van een gitaar, twee stemmen en een goed humeur de snel voortschrijdende vergrijzing trachten tegen te gaan. Eén gitaar, twee stemmen Alweer een aantal jaren treden de mannen van gevorderde leeftijd, Martin Tieben en Kees de Zeeuw, op onder de naam MaKe, later na een sabbatical Remake. In hun niet aflatende strijd tegen vergrijzing trekken ze van podium naar podium om, slechts gewapend met een gitaar en twee stemmen, het publiek te verrassen met een uitgebreid repertoire aan akoestische rock en ballads. Met als voorwaarde dat ReMake alleen nummers speelt die zij zelf mooi vinden.
De samenwerking tussen Martin en Kees ontstond tijdens een eenmalige sessie op een podiumavond in hun dorp Schaijk. Dit smaakte naar meer en de heren ontdekten al snel dat hun muzikale smaken wel erg overeen kwamen.

Repetoire
Er werd besloten om wekelijks te gaan muziek maken. En dan met een voorkeur voor nummers die voorheen in bandverband nooit echt aan bod kwamen. Van depriballads van Leonard Cohen tot de legendarische American Recordings van Johnny Cash en onbekend Nederlandstalig werk met een lichte voorkeur voor J.P. den Tex. In de loop der jaren, tot op de dag van vandaag, werd het repertoire steeds omvangrijker, waarbij de laatste tijd ook veel plaats is ingeruimd voor Vlaamse rock van onder andere The Scabs en Deus.
Het repeteren gebeurt aan de keukentafel, onder het genot van een fles wijn of meer, en zo wil ReMaKe ook het liefst optreden: heel kleinschalig met een gitaar en twee stemmen en met hoogstens één All-In-One geluidssysteempje. Denk aan kampvuur, terrassen, kleine cafés, huiskamer en tuin en straatmuziek op leuke festivals. Zondag 25 augustus om 14 uur bij Hartje Groen & de Boshut aan de Udensedreef 14 in Schaijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties