Schaijk

Concordia Schaijk wil starten met 30 plus-orkest

‘Muziek maken geeft zóveel plezier, dat gun je iedereen’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl


SCHAIJK – Muziekvereniging Concordia Schaijk wil op korte termijn starten met een 30 plus-orkest. “We willen mensen hiermee op een heel laagdrempelige manier laten kennismaken met het spelen van muziek. Zowel echte beginners als mensen die in het verleden wel eens muziekles hebben gehad en het toch graag weer willen oppakken, zijn van harte welkom”, vertelt Ton Zwaans, trombonist bij Concordia.

"Het allerleukste is muziek maken in een orkest."

Ton legt uit waarom Concordia plannen heeft voor een 30 plus-orkest. “Vanaf je dertigste ga je vaak toch anders naar het leven kijken en meer nadenken over dingen die je eigenlijk altijd al had willen doen. Bijvoorbeeld muziek maken. Regelmatig zie je ook dat ouders van kinderen die op muziekles zitten zoiets hebben van: dat zou ik ook wel willen.”

Gratis cursus
Concordia houdt deelname aan het 30 plus-orkest bewust zo laagdrempelig mogelijk. Ton: “We willen mensen in een gratis cursus van tien wekelijkse lessen laten kennismaken met muziek maken, met als sluitstuk al een echt optreden. Muziek maken lijkt voor een leek misschien een beetje ingewikkeld, maar in de cursus bouw je langzaam maar zeker steeds meer vaardigheden op. In het begin moet je er even doorheen, maar dan blijkt dat je een liedje dat eerst helemaal niet lukte, drie weken later wél kunt spelen. Dat geeft een geweldig gevoel!”

‘Concordia zat bij ons in de vla’
Ton vertelt vol passie en bevlogenheid over muziek maken. Er gaat bijna geen dag voorbij of de Schaijkenaar staat met een instrument in zijn handen. Zo speelt hij niet alleen trombone bij Concordia, maar zit hij ook bij bigband 5-6-’07 en dweilorkest Poddomme. Verder was hij 42 jaar lid van de Hofkapel. “Ik kreeg muziek maken als kind met de paplepel ingegoten. Concordia zat bij ons in de vla… Vader en vijf kinderen waren allemaal lid van Concordia. Muziek maken geeft zóveel plezier, dat gun je iedereen. Het allerleukste is muziek maken in een orkest. Wanneer je in een uitvoering zit en je ziet mensen genieten van de muziek, dan geeft dat jou zelf ook weer een enorme kick en veel plezier. Bovendien speel je bijna altijd in gezellige en feestelijke omstandigheden.”

Meld je aan
Hoewel Concordia van nature een blaas- en slagwerkorkest is, is het ook mogelijk om met een ander instrument aan te schuiven bij het 30 plus-orkest. Enthousiast geworden om ook (weer) muziek te maken in het nieuw te vormen 30 plus-orkest? Meld je dan aan voor de gratis cursus van tien weken via opleidingen@concordiaschaijk.nl of bij Ton Zwaans, 06-13435707. De Schaijkse muziekvereniging heeft diverse instrumenten die je mag gebruiken.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties