Schaijk

Muziek maken bij muziekvereniging Concordia Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Muziekvereniging Concordia uit Schaijk heeft een eigen opleiding voor jonge muzikanten. De muzieklessen worden gegeven door gediplomeerde docenten waarbij het plezier in muziek maken heel belangrijk is. Binnenkort start de vereniging weer met nieuwe opleidingen. Iedereen die zijn muzikale talent wil ontdekken en verder ontwikkelen kan zich hier vrijblijvend voor aanmelden.

Er zijn diverse mogelijkheden voor onder andere muzikale basisvorming (blokfluit), slagwerkinstrumenten (trommelen/drummen) en blaasinstrumenten. "Muziek maakt slim, zo is in allerlei onderzoeken aangetoond, dus daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen", zegt coördinator opleidingen van Concordia Ton Zwaans. "De eerste stappen van een muzikant worden gezet door middel van (muzikale) basisvorming. Kinderen uit groep 3/4 leren spelenderwijs het notenschrift, ontwikkelen gevoel voor toonhoogte en ritme door het zingen en spelen van bekende liedjes en maken kennis met een scala van muziekinstrumenten. Met behulp van een blokfluit komen al deze muzikale aspecten ruimschoots aan bod. In kleine groepjes krijgen de leerlingen wekelijks les. Op gepaste momenten verzorgen deze jonge muzikanten in spe een heus concert, samen met gevorderde muzikanten van Concordia. Voor de kinderen vanaf groep 5 kan gestart worden met slagwerk of blazen.

Aanmelden
Aanmelden kan via opleiding@concordiaschaijk.nl. Bel voor meer info met Ton Zwaans, 06-13435707. "Zoals elke muzikant zelf heeft ontdekt: muziek maken is leuk! Samen muziek maken is leuker! Samen in een orkest muziek maken is het allerleukst!"

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties