Schaijk

Mooie vierde plaats voor Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts in nieuwe categorie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/DORDRECHT - Op de ijsbaan in Dordrecht nam Lois Marly Libregts uit Schaijk deel aan de eerste KNSB Cup van het nieuwe schaatsseizoen 2019-2020. Met een vierde plaats in de korte kür en een derde plaats in de vrije kür eindigde Lois bij haar eerste Juniorenwedstrijd op een mooie vierde plek. Tevens behaalde zij in deze eerste KNSB Cup onverwachts al haar NK-punten. Dit houdt in dat Lois mag deelnemen aan het Nederlands kampioenschap - tevens de internationale ISU Challenge Cup - die plaatsvindt van 20 tot en met 23 februari in Den Haag. (foto: Piet van Es, www.pietures.nl)

De overwinning van de 1e KNSB cup ging naar de talentvolle Lindsay van Zundert uit Etten-Leur. Tweede werd Isabella Smit uit Dordrecht en de derde plaats was voor Dani Loonstra (DDD). Momenteel neemt Lois deel aan het 25e trainingskamp van de stichting SKN van Joan Haanappel in de Uithof in Den Haag, waar Lois ook gisteren haar 15e verjaardag vierde.

Lois Marly Libregts: "Ik ben enorm blij met deze mooie 4e plaats! Een eerste wedstrijd van het seizoen is altijd extra spannend. Vooral omdat je wilt weten waar je staat. Zeker nu ik in een nieuwe categorie ben begonnen. Ik ben dan ook erg blij met het verloop van deze wedstrijd. Ik weet ook dat er nog veel groei in zit. Het is heel fijn om te weten dat ik mijn punten voor het NK nu al binnen heb en ook dat ik voor het eerst een dubbel Axel in een wedstrijd rond gesprongen heb! Ik hoop verder door te groeien. Deze week neem ik deel aan het SKN kamp van Joan Haanappel in De Uithof in Den Haag. Hier leer ik ook weer veel van op meerdere vlakken. Het is motiverend en leuk om met de andere schaatsers te trainen onder leiding van Chris Howarth. Nu op naar de volgende wedstrijd met TeamCarine in Antwerpen op 18 en 19 oktober!"

In de komende weken staan het SKN trainingskamp in Den Haag onder leiding van Chris Howarth, een wedstrijd in Antwerpen (Diamond Trophy) en aansluitend een ISU-wedstrijd in Tallin, Estonia op het programma.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties