Schaijk

Mooie resultaten Schaijkse kunstschaatsster Lois Libregts in Antwerpen en Zagreb

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Schaijkse kunstschaatsster Lois Libregts boekte afgelopen week weer enkele mooie resultaten. Ze behaalde een zevende plek tijdens de Diamond Cup in Antwerpen en een tiende plaats in de Golden Bear-wedstrijd in Zagreb, Kroatië.

Zowel in Antwerpen als in Zagreb ging Lois positief de wedstrijd in. Met onverwachts een nieuwe korte kür op advies van haar trainers. In Zagreb was het de 30e editie van de Golden Bear. Een internationaal goed aangeschreven ISU-wedstrijd met een groot internationaal deelnemersveld. Lois reed een hele mooie korte kür waar ze de 9e plek mee haalde. In de lange kür, die ze mooi schaatste maar waar ze wat puntjes liet liggen, werd ze 15e. Goed voor een 10e plek in de einduitslag.

Lois Libregts: "Het was spannend en ook leuk om mijn nieuwe kür te kunnen laten zien. Na de eerste KNSB Cup is door de trainers besloten een nieuwe korte kür te maken op muziek van Barbara Streisand, Send in the clowns. Het is een kür die me goed ligt en waar ik nog mooi in kan groeien. Net als in mijn vrije programma. Ik hoop dit jaar de dubbele Axel goed te gaan beheersen en ook de triples steeds meer onder de knie te krijgen. Deze sprongen zijn nodig om de echte aansluiting te gaan vinden bij de Junioren en later bij de Senioren. We zijn er goed en hard mee bezig. Voor nu ben ik heel blij met mijn tiende plaats in de Golden Bear in Zagreb. Daar schaatsten 32 schaatsers in mijn categorie uit allerlei landen, zelfs uit de USA. Dat maakt het extra leuk! Ik had maar weinig tijd om mijn nieuwe korte kür eigen te maken, dan is het extra fijn dat het goed gegaan is."

Lois komt uit voor haar nieuwe club Figure Skating Academy Eindhoven, waar ze wekelijks traint bij Mireille van Bogget.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties