Schaijk

Monique van Rossum uit Schaijk schrijft kinderboek Zilveren Maan

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Monique van Rossum uit Schaijk heeft een boek geschreven en uitgegeven voor kinderen van 6 tot 10 jaar. In het boek, getiteld Zilveren Maan, staan zes korte, spannende verhalen met mooie illustraties van Annie Meussen uit Herpen.

Hoofdpersoon in het boek is Annabel, een meisje dat graag in de natuur struint en daar allerlei avonturen beleeft. Vriendje Bas gaat vaak mee. Haar oma noemt haar 'Zilveren Maan', nadat ze achtervolgd is door een vlinder. Door haar nieuwsgierigheid ontdekt ze vanalles over de natuur, en daardoor draagt het boek indirect bij aan natuureducatie. Maar ook andere thema’s komen aan bod, zoals pesten en bang zijn. Tot slot geeft de droom over een draak en een schat het nog een mystiek tintje.

Monique van Rossum
Monique van Rossum (1965) las als kind al veel boeken en ging graag de natuur in. Door haar werk levert ze later onder andere een bijdrage aan natuurplannen en -educatie. Daarnaast verdiept ze zich graag in de menselijke natuur en in de diversiteit aan culturen en levensbeschouwingen. In het schrijven van boeken wil ze deze interesses samen laten komen.
"Zilveren Maan is mijn eerste kinderboek", vertelt Monique. "Het is de bedoeling dat er veel delen volgen, misschien wel eentje over de Maashorst."

Het boek Zilveren Maan telt 48 pagina's, kost 12,95 en is onder andere te koop bij de Read Shop in Schaijk, Natuurcentrum de Maashorst en via Monique van Rossum zelf . Aankomend weekend is het te zien op de kunstexpositie van Land’Arte in Zeeland.

Annie Meussen
Annie Meussen (1949) uit Herpen was in haar jeugd al beeldend bezig met potlood en papier. Haar eerste opdracht als illustrator was voor Natuurmonumenten, daarna volgden er nog vele. Ze maakt illustraties voor natuur- en prenten-boeken, kalenders en kaarten en ze is ook beeldend kunstenaar. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties