Schaijk

Monique van Rossum uit Schaijk schrijft kinderboek over De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Trots presenteerde Monique van Rossum (foto) uit Schaijk afgelopen weekend bij charmecamping Hartje Groen de proefdruk van haar tweede kinderboek onder de titel Zilveren Maan ontdekt oerschatten in De Maashorst. Hoofdpersoon is net als in haar eerste boek ‘Zilveren Maan’, het alter ego van het meisje Annabel, dat de ‘oerschatten’ van natuurgebied De Maashorst ontdekt. Daaronder de wilde grazers, de wijst en archeologische vondsten. Het is een leuk en wetenswaardig boek geworden voor kinderen van de basisschool, maar ook zeer geschikt voor ouders om voor te lezen. De illustraties zijn van Anke Willems. Het boek kwam mede tot stand dankzij een bijdrage van het stimuleringsfonds van Stichting Maashorst in Uitvoering. (foto: Team de Maashorst)

Hoofdpersoon in dit boek is dus wederom Annabel, een jong meisje dat graag in de natuur is en daarin allerlei avonturen beleeft. De naam 'Zilveren Maan' is door haar oma gegeven. Vanwege haar nieuwsgierigheid ontdekt ze van alles over de natuur in De Maashorst, het Oergebied in Brabant. Daardoor draagt het boek in hoge mate bij aan natuureducatie over het gebied. Het boek is vanaf de tweede helft van december verkrijgbaar bij de regionale boekhandel en andere verkooppunten voor 13,95. Wie het voor Kerstmis zeker in huis wil hebben, of ook het eerste deel wil bestellen, kan een mailtje sturen naar schrijfster Monique van Rossum: moniquevanrossum@telfort.nl

Monique van Rossum
De in Schaijk woonachtige Monique van Rossum (1965) las al op jonge leeftijd boeken en brengt haar tijd graag door in de natuur. Het was haar droom als kind om ooit zelf kinderboeken te schrijven en te publiceren. Door haar werk op het gebied van ecologie bij Rijkswaterstaat levert ze dagelijks een bijdrage aan natuurplannen en -voorlichting. Daarnaast verdiept ze zich graag in de menselijke natuur, andere culturen en levensbeschouwing. Met het schrijven van boeken komen passie en professie voor haar samen. Het is dan ook niet uitgesloten dat er in de toekomst nog meer avonturen van Zilveren Maan zullen volgen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties