Schaijk

Moeslandse Jeugdoptocht weer prachtig

Door René Derks van Stichting Carnaval de Moeslanden Schaijk

MOESLAND - Zondag 11 februari trok de Moeslandse jeugdoptocht weer door de straten van Schaijk. Onder een klein zonnetje genoten weer veel mensen van de vele wagens en loopgroepen. Het was een geweldig afwisselende optocht met bijna 400 deelnemers. Vele creatieve ideeën werden uitgebeeld en iedereen heeft er heel veel tijd en aandacht aan besteed.

De optocht werd gestart met het onthullen van Boerke Moes en Prins Joep en Prinses Nane lazen de proclamatie voor. Na deze officiële taak kon de optocht van start gaan, met de jeugdprinsenwagen voorop. Er kwamen vele leuke creaties voorbij in het thema wereldreis met vliegtuigen, wereldbollen en ufo's. Maar ook actuele ideeën zoals van Bende Betoeterd Ook kwamen er leuke originele loopgroepen voorbij. Het was een zeer gevarieerde optocht en iedereen genoot met volle teugen. Het was geweldig om de jeugd te zien stralen die na maanden van druk bouwen nu eindelijk met hun creaties uit de bouwschuren konden komen.

Tijdens een spannende prijsuitreiking in een bomvolle Phoenix werden de prijswinnaars van 2018 bekendgemaakt. Bij de kleine loopgroepen werden de Kletskousjes eerste met hun idee “Wij fladderen de wereld rond” bij de grote loopgroepen sleepten Bende Betoeterd de eerste prijs in de wacht. In de catergorie kleine wagens hebben de Dolle Dieren gewonnen en tijdens een superspannend slot van de prijsuitreiking werd Kek nou es winnaar van de eerste prijs bij de grote wagens. De aanmoedigingsprijs de Moesstamper werd uitgereikt aan Moes da nou.

De uitslagen:
Grote wagens: 1. Kek nou Es, 2. Moi Gemakt, 3. Hatsikidee
Kleine wagens: 1. De dolle dieren, 2. Bende gek, 3. Als 't moes
Grote loopgroepen: 1. Bende Betoeterd, 2. de Chocalatte's, 3. CV Mengelmoes
Kleine loopgroepen: 1. Kletskousjes, 2. Y.M.C.A. Moesjes, 3. CV Ok moi

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties