Schaijk

Moesacademy: leer bouwen als de beste

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MOESLAND - Sinds een paar jaar worden er bouwbezoeken georganiseerd door Stichting Carnaval de Moeslanden, Jongerencarnaval Schaijk en Jeugdcarnaval Schaijk. Deze bouwbezoeken worden altijd druk bezocht en zeer gewaardeerd door zowel ouders als deelnemers. Maar de commissie bouwbezoek wil meer en heeft daarom iets nieuws in het leven geroepen: de Moesacademy, op zondag 12 januari om 10.30 uur. Er wordt verzameld bij De Piramide.

Met de Moesacademy krijgt de jeugd de kans om te bouwen met de meest ervaren bouwers van het Moesland. De deelnemers krijgen volop de mogelijkheid om zelf te bouwen aan wagens die meedoen aan de grote optocht op Moesmoandag. De lessen worden gegeven door Schon Gekwakt en Vur Mekoar, twee zeer ervaren clubs met vele prijzen op hun naam.
Uiteraard blijft het niet alleen bij bouwen, maar gaan de deelnemers ook op bouwbezoek. Dit jaar wordt er met busjes door het Moesland gereden naar de diverse carnavalsclubs. Enkele clubs die bezocht gaan worden zijn Vur Mekoar (6x winnaar), Schon Gekwakt (2x winnaar), Maf Mar Moi (3x winnaar), Goei Geknoei (winnaar 2019), Gruwelijk Locht, Kek Nou Es en Moi Gemakt.

Inschrijven voor de Moesacademy kan tot en met 1 december via http://www.deoptocht.nl/bouwbezoek-carnavalsclubs-moesland/. Zorg ervoor dat je kleding aantrekt die vies mag worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties